Китай відмовиться від кількох партій української кукурудзи, щоб підтримати своїх фермерів – Bloomberg /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Китай відмовиться від кількох партій української кукурудзи, щоб підтримати своїх фермерів – Bloomberg

Getty Images

Китайські імпортери не приймуть чотири чи пʼять партій української кукурудзи, раніше замовлених для постачання у період з квітня по червень, пише Bloomberg. Покупці скасовують постачання, оскільки уряд хоче підтримати місцевих фермерів.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Імпортери відмінили 4-5 партій, запланованих до доставки до червня. За словами джерел, скасування відбулося протягом останніх двох тижнів, і в майбутньому можуть бути скасовані нові поставки.
  • Скорочення постачання найбільшому імпортеру може ще більше вплинути на світові ціни, які вже перебувають під тиском після рясних урожаїв у США та Бразилії.
  • Скасування відбулося після того, як китайські митники попросили торговців обмежити постачання іноземної кукурудзи до бондових зон, щоб зменшити надлишок пропозиції на внутрішньому ринку та підтримати ціни для фермерів перед посівним сезоном.
  • Торговці можуть привозити кукурудзу до митних зон та змішувати її з іншими інгредієнтами в корм для тварин, а потім імпортувати її за нижчою податковою ставкою.
  • За словами людей, місцева влада наказала деяким торговцям і переробникам не будувати нові підприємства зі змішування в бондових зонах і не допускати поставок кукурудзи в ці зони нижче за рівень попереднього року. Зазначається, що деякі імпортери вже забронювали більше вантажів, ніж хотілося б уряду, що призвело до їх скасування.

Контекст

Вантажообіг портів Великої Одеси у лютому склав 8 млн т, більша частина обсягу – продукція українських аграріїв. Це рекордні показники експорту не лише українським коридором, а й під час повномасштабного вторгнення.

Експорт зерна у лютому досяг рекордного для воєнного часу показника у 5,8 млн т – $950 млн у грошовому еквіваленті. Це на 8% більше експорту за січень 2024 року, але на 12% нижче, ніж у лютому минулого року – здебільшого через падіння світових цін на зернові.

Проте, вже у березні експорт зерна зменшився до 5,2 млн т після рекорду лютого.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні