Категорія
Новини
Дата

Обстріли Одещини зупинили вивантаження зерна у портах приблизно на пʼять діб – «Укрзалізниця»

Учасники зернового ринку втратили через повітряні тривоги, що пролунали в Одеському регіоні за останні тижні, приблизно пʼять діб вивантаження. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов, пише «Інтерфакс-Україна».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Щодо середньодобового вивантаження, то втрати становлять близько 7000 вагонів, сказав він на нараді з учасниками зернового ринку.
  • Крім того, перебої в роботі портів Великої Одеси призвели до збільшення накопичення вагонів у 6,9 раза – до 8772 одиниці.
  • Ткачов повідомив, що за останній тиждень скоротився обсяг середньодобового вивантаження зернових в одеських портах – на 41 вагон, до 1408 одиниць на добу. Знизилося і вивантаження зернових у портах Дунаю – на сім вагонів – до 102 одиниць на добу. Водночас черга в цьому напрямку зменшилася до 511 із 658 вагонів із зерном.

Контекст

Пізно ввечері 24 березня росіяни атакували Одесу кількома групами ударних безпілотників з акваторії Чорного моря. Внаслідок пошкоджень енергетичної інфраструктури частина Одеси була знеструмлена. 

В Одесі та Одеському районі через пошкодження росіянами високовольтного енергообʼєкта НЕК «Укренерго» застосовуються екстрені відключення світла.

Енергетики вже відновили електропостачання для обʼєктів критичної інфраструктури. Однак ситуація залишається складною. 

На 25 березня кількість вагонів із зерном, що прямували в напрямку портів Великої Одеси, зменшилася з 7288 до 7063 одиниць, заявляв Ткачов.

Спостерігається скупчення вагонів і кинуті потяги в напрямку окремих терміналів – загалом 14 потягів: у порт «Одеса» – три поїзди, у порт «Чорноморськ» – 11 поїздів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні