Категорія
Новини
Дата

Український коридор. Із портів Великої Одеси у лютому експортували рекордні 8 млн т вантажів

Вантажообіг портів Великої Одеси у лютому склав 8 млн т, з яких 5,2 т – продукція українських аграріїв, повідомило Міністерство відновлення. Це рекордні показники експорту не лише українським коридором, а й під час повномасштабного вторгнення.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними міністерства, Україна поступово наближається до довоєнних показників експорту через ці порти. 
  • Наразі понад 90% всього агроекспорту йде через порти Великої Одеси та Дунайські порти. 
  • З початку роботи українського коридору майже 28 млн т вантажів отримали 42 країни, з яких 19 млн т – це зернові та олійні.

Контекст

За підсумками 2023 року Україна наростила обсяги експорту на 112 000 т, до майже 100 млн т товарів. Водночас у вартісному вимірі показник впав на 18,7%, до $35,8 млрд.

Україна у січні цього року експортувала товарів морським шляхом на $1,9 млрд, що на 11% більше, ніж у грудні 2023 року. Загалом у січні було експортовано товарів на $3,4 млрд, що на 6,9% більше, ніж у грудні 2023 року. 

За даними Мінекономіки, у січні Україна вийшла на рекордний за час широкомасштабного вторгнення показник фізичних обсягів експорту – 12 млн т продукції. З них 8,7 млн т було вивезено морським транспортом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні