Категорія
Новини
Дата

Китайська Huawei йде з російського ринку

Китайська технологічна компанія Huawei повністю припинила прямі постачання смартфонів до Росії і може остаточно піти з країни, пишуть «Известия» з посиланням на джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Планшети, ноутбуки, телевізори та іншу техніку китайський вендор також до РФ не ввозить, кажуть джерела. 
  • Продавати базові станції для мобільного звʼязку компанія перестала ще навесні. Деякі одиниці техніки продаються в офіційному магазині бренду, але це залишки минулих постачань, уточнюють експерти.
  • Офіс китайської компанії у Москві, ймовірно, закриється з 1 лютого наступного року – з цієї дати виставлені в оренду приміщення в бізнес-центрі «Крылатские холмы».
  • Проте, вихід компанії з ринку не означає повної відсутності продукції Huawei в РФ: її завозитимуть як «сірий імпорт» через посередників або офіційних дистрибʼюторів, зазначають експерти.

Контекст

У червні компанія оголосила про закриття своїх офіційних торгових точок у Росії. Рішення пояснювалося браком гаджетів китайського бренду на складах у РФ та запчастин до них. Проте наступного місяця зʼявилася інформація про поновлення постачання.

У серпні Huawei повідомила про закриття інтернет-магазину Vmall на території РФ. У компанії зазначили, що на товари, які вже були куплені через інтернет, продовжуватиме поширюватися гарантійне обслуговування.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну китайські бренди уникають прямої підтримки Росії в конфлікті, побоюючись санкцій Заходу. Деякі тихо йдуть з ринку або припиняють співпрацю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні