Категорія
Новини
Дата

Китайська Huawei йде з російського ринку

1 хв читання

Китайська технологічна компанія Huawei повністю припинила прямі постачання смартфонів до Росії і може остаточно піти з країни, пишуть «Известия» з посиланням на джерела.

Ключові факти

  • Планшети, ноутбуки, телевізори та іншу техніку китайський вендор також до РФ не ввозить, кажуть джерела. 
  • Продавати базові станції для мобільного звʼязку компанія перестала ще навесні. Деякі одиниці техніки продаються в офіційному магазині бренду, але це залишки минулих постачань, уточнюють експерти.
  • Офіс китайської компанії у Москві, ймовірно, закриється з 1 лютого наступного року – з цієї дати виставлені в оренду приміщення в бізнес-центрі «Крылатские холмы».
  • Проте, вихід компанії з ринку не означає повної відсутності продукції Huawei в РФ: її завозитимуть як «сірий імпорт» через посередників або офіційних дистрибʼюторів, зазначають експерти.

Контекст

У червні компанія оголосила про закриття своїх офіційних торгових точок у Росії. Рішення пояснювалося браком гаджетів китайського бренду на складах у РФ та запчастин до них. Проте наступного місяця зʼявилася інформація про поновлення постачання.

У серпні Huawei повідомила про закриття інтернет-магазину Vmall на території РФ. У компанії зазначили, що на товари, які вже були куплені через інтернет, продовжуватиме поширюватися гарантійне обслуговування.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну китайські бренди уникають прямої підтримки Росії в конфлікті, побоюючись санкцій Заходу. Деякі тихо йдуть з ринку або припиняють співпрацю.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні