Категорія
Новини
Дата

Китайська UnionPay ввела ліміти на зняття готівки з російських карт за кордоном

Китайська платіжна система UnionPay обмежила зняття готівки за кордоном за своїми картами, випущеними російськими банками. Повідомлення про це опублікував банк «Приморʼя». Джерело РБК розповіло, що це стосується всіх російських емітентів карток Union Pay.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Платіжна система UnionPay ввела обмеження для всіх російських банків на зняття готівки за межами РФ», – йдеться в повідомленні «Приморʼя», опублікованому 29 грудня.
  • Тепер власники цих карток зможуть знімати не більше 50 000 юанів (близько 500 000 руб.) на день або еквівалент цієї суми в інших валютах, а також не більше 500 000 юанів на рік або еквівалент цієї суми в інших валют.
  • Для зняття готівки в банкоматах понад встановлений ліміт банк рекомендує оформити додаткову картку UnionPay «згідно з тарифами банку».

Контекст

У березні проти російського фінансового сектора було запроваджено масштабні санкції за війну РФ проти України. Після цього з Росії пішли найбільші міжнародні платіжні системи Visa та Mastercard. Їхні іноземні карти не працюють у Росії, а російські – за кордоном. 

UnionPay залишається єдиною міжнародною платіжною системою, яка продовжує роботу у Росії. Офіційно компанія ніяк не оголошувала про обмеження роботи з санкційними банками, але восени повідомлялося, що UnionPay заборонила обслуговування своїх карток, випущених іноземними банками, у POS-терміналах російських банків-еквайрів, які потрапили під санкції. Причиною називали побоювання вторинних санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні