Категорія
Новини
Дата

Китайська влада оштрафувала сервіс таксі Didi на $1,2 млрд

Китай оштрафував сервіс таксі Didi більш як на 8 млрд юанів ($1,2 млрд), пише Bloomberg із посиланням на заяву Управління кіберпростору Китаю. Розслідування, яке знищило понад 80% вартості компанії, тривало з липня минулого року. Експерти очікували жорсткішого покарання.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Штраф становить близько 4,7% від загального доходу Didi за минулий рік. Регулятор також оштрафував голову Didi Чен Вея та президента Жана Лю на 1 млн юанів кожного. Деякі галузеві спостерігачі очікували, що до керівників та компанії застосують суворіші покарання. 
  • Це рішення сигналізує, що найгірше для компанії, можливо, минуло, і посилює очікування того, що Пекін пом’якшує контроль за технологічним сектором саме тоді, коли його економіка просідає під тягарем обмежень COVID-19 та глобальної інфляції.
  • Очікується, що додатки Didi знову можна буде скачати у Китаї, що дозволить компанії реєструвати нових користувачів і продовжити зростання, пише Bloomberg.

Контекст

Штраф Didi стане найбільшим штрафом, накладеним на китайську технологічну компанію, відколи антимонопольний регулятор Китаю оштрафував Alibaba на $2,78 млрд.

У червні 2021 року Didi провела IPO у США та розмістила акції на суму $4,4 млрд. Після цього Управління з питань кіберпростору Китаю ініціювало розслідування щодо розміщення акцій на Нью-Йоркській фондовій біржі. Менш ніж за рік компанія вирішила залишити біржу NYSE.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні