Категорія
Новини
Дата

Китайський мільярдер Го Венгуй подав позов проти UBS на $500 млн

Банк UBS зіткнувся із позовом на $500 млн у Лондоні, поданим китайським бізнесменом, пише Reuters. Апеляційний суд відхилив останню спробу найбільшого швейцарського банку закрити справу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Позов подав проти лондонської філії UBS Го Венгуй, колишній мільярдер з Китаю, відомий як Квок Хо Ваном та його компанія Ace Decade через непрямі інвестиції в китайську брокерську компанію Haitong Securities.
  • Бізнесмен та його компанія втратили майже всі інвестиції у розмірі $500 млн після того, як UBS змусив їх продати акції під час ринкового обвалу у липні 2015 року.
  • Минулого місяця UBS заявив в Апеляційному суді Лондона, що вони можуть подати позов проти нього лише у Швейцарії, хоча суд нижчої інстанції відхилив цей аргумент. Апеляція UBS була відхилена 1 березня. UBS раніше повідомив суд нижчої інстанції, що повністю відхилив позовні вимоги.
  • Юрист UBS звернувся до Апеляційного суду з проханням скасувати рішення суду нижчої інстанції про те, що справа може розглядатися у Лондоні. 
  • У відповідь суддя виніс ухвалу, що збитки, завдані Ace Decade, відбулися в Лондоні.

Контекст

У Китаї Венгуй вважається одним із найнебезпечніших державних злочинців. Зокрема, у КНР отримав довічний термін колишній заступник голови МДБ Ма Цзян. Його засудили за хабарі на мільйони юанів та інсайдерство на користь Венгуя. Бізнесмен залишив Китай у 2015 році, наразі він мешкає в США, де запросив політичний притулок. Венгуй регулярно спілкується зі ЗМІ та публікує матеріали з критикою Комуністичної партії Китаю та звинуваченнями її керівництва у корупції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні