Категорія
Новини
Дата

Китайський пошуковий гігант Baidu випустить бота в стилі ChatGPT

Китайська пошукова система Baidu планує запустити чат-бот на основі штучного інтелекту, аналогічного боту ChatGPT компанії OpenAI, пише Bloomberg із посиланням на джерела. Дебют нової розробки може відбутися вже у березні.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На першому етапі компанія, яку ще називають «китайською Google», інтегрує робота у свої основні пошукові сервіси. Інструмент, який поки що не має навіть імені, дасть змогу користувачам отримувати відповіді в «розмовній» формі. 
  • Китайський розробник уже витратив мільярди доларів на дослідження у сфері ШІ. Основою системи, схожої на ChatGPT, стане система Ernie – масштабна модель машинного навчання, тренування якої здійснювалось протягом кількох років. 
  • Після появи новинки акції Baidu зросли на 5,8%, що стало найбільшим денним зростанням майже за чотири тижні.

Контекст

Наприкінці листопада OpenAI – американська лабораторія ШІ, серед співвласників якої Ілон Маск – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Уже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Але ChatGPT швидко видає відповідь на запитання, й користувачу не потрібно відкривати численні пошукові запити, що дуже непокоїть Google. А тепер про співпрацю з ChatGPT заговорила Microsoft – її пошуковик Bing уже багато років пасе задніх перед Google. Але чи дійсно розробка OpenAI дасть змогу Microsoft зруйнувати пошукову імперію Google, читайте тут.

Минулого тижня Microsoft і OpenAI оголосили про розширення партнерства з «багаторічними багатомільярдними інвестиціями», щоб швидше реалізовувати прориви в галузі ШІ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні