Категорія
Новини
Дата

Microsoft і OpenAI підписали угоду про партнерство з «багатомільярдними інвестиціями»

Microsoft і OpenAI оголосили про розширення партнерства з «багаторічними багатомільярдними інвестиціями», щоб швидше реалізовувати прориви в галузі штучного інтелекту (ШІ), йдеться у заяві OpenAI.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Партнери заявили, що хочуть поділитися перевагами з усім світом: розробники та організації отримають доступ до найкращих інструментів через Azure, щоб допомогти створювати та запускати свої програми.
  • У заяві не вказана конкретна сума інвестицій. Раніше повідомлялося, що може йтися про $10 млрд
  • Компанії розповіли про переваги партнерства. Зокрема, Microsoft допоможе з розгортанням спеціалізованих суперкомпʼютерів, щоб OpenAI міг швидше виконувати свою роботу. 
  • Також Microsoft розгорне моделі OpenAI у своїх споживчих і корпоративних продуктах, щоб представити «нові категорії цифрового досвіду». 
  • Azure стане ексклюзивним хмарним провайдером OpenAI, який підтримує робочі навантаження OpenAI в галузі досліджень, продуктів і послуг API.

Ключова цитата

«Ми сформували наше партнерство з OpenAI на основі спільного прагнення відповідально просувати передові дослідження в галузі ШІ та демократизувати ШІ як нову технологічну платформу. На наступному етапі нашого партнерства розробники та організації з різних галузей отримають доступ до кращої інфраструктури штучного інтелекту, моделей та набору інструментів з Azure для створення і запуску своїх додатків», – сказав Сатья Наделла, голова і головний виконавчий директор Microsoft. 

Контекст

Наприкінці листопада OpenAI – американська лабораторія штучного інтелекту, серед співвласників якої Ілон Маск – представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. 

Вже за тиждень ChatGPT мав понад 1 млн користувачів. І в OpenAI планують лише нарощувати темп – у 2023 році в компанії очікують до $200 млн доходу, а вже за рік – $1 млрд.

ChatGPT зараз вважають найпрофесійнішим чат-ботом, який може відповідати на питання зрозумілою мовою. Він привернув більше уваги користувачів, аніж розробки Google Al LaMDA або Meta – BlenderBot. Хоча всі три мають спільну проблему – вони можуть давати неправдиву та упереджену відповідь.

Але ChatGPT швидко видає відповідь на запитання, й користувачу не потрібно відкривати численні пошукові запити, що дуже непокоїть Google. А тепер про співпрацю з ChatGPT заговорила Microsoft – її пошуковик Bing уже багато років пасе задніх перед Google. Але чи дійсно розробка OpenAI допоможе Microsoft зруйнувати пошукову імперію Google, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні