Категорія
Новини
Дата

monobank передасть фонду «Повернись живим» понад 55 млн грн. 10 млн з них «витрусили» з ялинки клієнти банку

monobank передасть понад 55 млн грн для фонду «Повернись живим», повідомив співзасновникам проєкту Олег Гороховський. Він оголосив завершення збору у застосунку банку, де пропонувалося клієнтам «натрусити» з новорічної ялинки грошей для ЗСУ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Як повідомив Гороховський, 5 січня monobank «виніс» ялинку із застосунку. Ялинку трусили понад 1,55 млн клієнтів. 
  • Є пʼять клієнтів, кожен з яких сумарно трусив понад добу. Загальний сумарний час трясіння ялинки – 7,7 року.
  • Максимальна сума, витрушена клієнтом, – 6442 грн, а 365 000 клієнтів зробили донати у «банку» фонду.
  • «З ялинки всього витрусили 10 106 407 грн наших грошей, і цю суму ми із задоволенням передаємо фонду «Повернись живим», – зазначив Гороховський.
  • За його словами, підсумкова сума, що перераховується до фонду «Повернись живим» на придбання розвідувально-ударних комплексів (РУК) для бригад територіальної оборони ЗСУ, – 55 042 797 грн.

Контекст

За даними monobank, із 24 лютого 1 746 822 клієнтів банку та 124 474 клієнтів інших банків зібрали 10,6 млрд грн на допомогу ЗСУ та інші благодійні цілі (станом на кінець грудня).

Через «банки» благодійних фондів було зібрано 3,7 млрд грн, «банки» волонтерів – 6,8 млрд грн, благодійний кешбек – 78,1 млн грн. Збори, ініційовані monobank, сягають 325,5 млн грн.

28 грудня mono отримав подяку від фандрейзингової платформи президента України UNITED24, повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський.

Для українського волонтерського руху mono, а точніше його сервіс «банка», є одним із найбільш популярних інструментів для збору донатів. Від початку війни у monobank було створено понад 100 000 «банок».

Як працює цей інструмент, хто організував рекордні збори та чи приносять «банки» доходи для самого mono, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні