Категорія
Новини
Дата

Українці задонатили 10,6 млрд грн через «банки» monobank від початку повномасштабної війни

3 24 лютого 1 746 822 клієнтів monobank та 124 474 клієнтів інших банків зібрали 10,6 млрд грн на допомогу ЗСУ та інші благодійні цілі. Такі дані наводять у monobank.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Через «банки» благодійних фондів було зібрано 3,7 млрд грн, «банки» волонтерів – 6,8 млрд грн, благодійний кешбек – 78,1 млн грн.
  • Збори, ініційовані monobank, сягають 325,5 млн грн.
  • 28 грудня mono отримав подяку від фандрейзингової платформи президента України UNITED24, повідомив співзасновник monobank Олег Гороховський.

Контекст

Для українського волонтерського руху mono, а точніше його сервіс «банка», є одним з найбільш популярних інструментів для збору донатів. Від початку війни у monobank було створено понад 100 000 «банок».

За декілька годин до того, як вранці 17 жовтня Росія атакувала Київ за допомогою іранських безпілотників-камікадзе Shahed-136, monobank, платформа UNITED24 та блогер Ігор Лаченков завершили збір 150 млн грн на закупівлю систем «Ловець Шахедів». Вона робить дрони вразливими для ППО. Початкову мету у 100 млн грн українці закрили вже у перші вісім годин. 150 млн грн вистачить на три «ловці», розповів Forbes співзасновник monobank Олег Гороховський, 48.

Як працює цей інструмент, хто організував рекордні збори та чи приносять «банки» доходи для самого mono, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні