Категорія
Новини
Дата

Колишній міністр фінансів США збирає групу інвесторів для купівлі TikTok

Колишній міністр фінансів США Стівен Мнучін збирає групу інвесторів, щоб придбати соцмережу TikTok у китайської ByteDance. Про це він повідомив в ефірі програми «Squawk Box» на CNBC.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Заява Мнучіна зʼявилася невдовзі після того, як Палата представників ухвалила законопроєкт, який має змусити ByteDance відмовитися від TikTok, інакше соцмережу заборонять у США.
  • Мнучін сказав, що вважає TikTok «чудовим бізнесом», а тому збирає групу інвесторів, щоб його придбати.
  • Зараз законопроєкт знаходиться у Сенаті і його майбутнє ще невизначене, хоча президент Джо Байден заявив, що підпише закон, якщо він потрапить на його стіл.
  • «Я думаю, що закон має бути ухвалений, і я думаю, що він (TikTok, – Ред.) повинен бути проданий, – сказав Мнучін, який очолює інвесткомпанію Liberty Strategic Capital.
  • CNBC звернув увагу на непрямі звʼязки Liberty та ByteDance. SoftBank Vision Fund Масаесі Сона інвестував у ByteDance у 2018 році, водночас Сон має спільні проєкти з Liberty Strategic Мнучіна.
  • TikTok має належати американським компаніям, вважає колишній міністр фінансів. «Китайці ніколи не дозволять американській компанії володіти чимось подібним у Китаї», – наголосив Мнучін.

Контекст

У 2020 році колишній президент США Дональд Трамп спробував заблокувати завантаження TikTok для нових користувачів та заборонити інші транзакції, які фактично заблокували б використання додатків у Сполучених Штатах, але програв серію судових позовів щодо цього заходу. Президент Джо Байден відклав плани попередника, почавши власну перевірку щодо загрози нацбезпеці.

TikTok знаходиться під пильною увагою США через його звʼязки з китайським урядом. У листопаді 2022 року директор ФБР Крістофер Рей заявив Комітету з внутрішньої безпеки Палати представників, що уряд Китаю може використовувати TikTok для контролю над даними або програмним забезпеченням мільйонів користувачів, а його алгоритм рекомендацій, який визначає, які відео користувачі побачать далі, може використовуватися для «операцій впливу».

У травні 2023 року в штаті Монтана губернатор підписав закон, який забороняє TikTok. Компанія подала у відповідь позов. Після цього федеральний суддя заблокував закон штату Монтана. Суд вважає, що заборона може порушувати свободу слова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні