Категорія
Новини
Дата

Компанія – власник TikTok пропонує інвесторам викуп акцій при оцінці у $286 млрд

Власник TikTok – компанія ByteDance – пропонує викупити в інвесторів акції на суму близько $5 млрд за ціною, яка оцінює компанію приблизно у $268 млрд, пише Reuters із посиланням на два джерела. Китайське видання South China Morning Post зазначає, що оцінка компанії впала за рік на 10%.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Китайський технологічний гігант пропонує купити акції по $160 за штуку за тією самою ціною, яку він пропонував минулого місяця.
  • Газета South China Morning Post також повідомляє, що ByteDance пропонує викупити акції в існуючих інвесторів, оскільки її початковий план публічного розміщення акцій залишається під питанням.
  • Оцінка в $268 млрд є приблизно на 10% нижчою порівняно з вартістю рік тому, коли вона провела покупку акцій на $3 млрд.

Контекст

ByteDance, заснована понад 10 років тому Чжан Іміном і Ляном Рубо, перетворилася на інтернет-лідера зі статком понад $200 млрд завдяки популярності TikTok та Douyin. 

TikTok Shop залишається невеликою частиною доходу ByteDance у розмірі $80 млрд. Для порівняння, Sea, найбільша інтернет-компанія Південно-Східної Азії, минулого року збільшила оборот електронної комерції на 18% – до $73,5 млрд.

Нещодавно стало відомо, що ByteDance Ltd. планує скоротити сотні робочих місць в ігровій індустрії та згорнути свій бренд Nuverse, залишивши цей сектор.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні