Категорія
Новини
Дата

Компанії різних країн відклали угоди на $25 млрд через війну в Україні

Компанії в усьому світі відкладають угоди по залученню фінансування через волатильність на ринках, яка виникла на тлі російського вторгнення в Україну. Обсяг відкладених угод становить щонайменше $25 млрд, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • З 24 лютого – початку вторгнення РФ в Україну – близько 80 компаній поставили на паузу фінансові угоди щонайменше на $25 млрд, пише видання.
  • Американська Tesla на минулому тижні відклала випуск облігацій на $1 млрд.
  • Найбільшу частку серед відкладених угод становлять операції із залучення коштів – це понад $18 млрд.
  • Значну кількість також складають перенесені IPO, а також угоди з купівлі та злиття компаній.
  • На впевненість інвесторів вплинули початок війни та санкції Заходу проти РФ, а також зростання цін на енергоресурси, каже старший інвестиційний та ринковий аналітик фінансової компанії Hargreaves Lansdown Сюзанна Стрітер.

Контекст

На тлі війни в Україні країни світу розривають економічні звʼязки з країною-агресором та працюють над сниженням залежності від постачання російських енергоресурсів.

Країни Європейського Союзу працюють над пʼятим раундом санкцій та розглянуть питання про запровадження нафтового ембарго на російську нафту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні