Категорія
Новини
Дата

Компанія засновників Varus і Eva доставлятиме продукти військовим

Компанія UT company, яка належить співвласникам мереж Varus і Eva Руслану Шостаку і Валерію Кіптику, доставлятиме продукти харчування військовослужбовцям у Запорізькій області. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба Terwin Group Шостака, у яку входить UT company.

Ключові факти

  • UT company Руслана Шостака і Валерія Кіптика перемогла на тендері «Державного оператору тилу» (ДОТ) по постачанню продуктів харчування військовим частинам на Запоріжжі. Це пілотний проєкт, який триватиме протягом двох місяців, кажуть у Terwin Group. 
  • «Ми постачаємо солдатам продукцію напряму від вітчизняних виробників без націнок, а всі адміністративні витрати фінансуємо самостійно, не додаючи їх у вартість», – зазначив співвласник UT company Руслан Шостак. 
  • Суму закупівель продуктів харчування у UT Company і ДОТ не розкривають у цілях безпеки.
ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Приклад раціону харчування українського військовослужбовця. ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Контекст 

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для ЗСУ, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосередженні в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. 

Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому рівні – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель».

Які умови угоди між ДОТом і постачальниками? Комплекти продуктів мають закуповуватися за каталогом харчування, у разі коливання відбудеться індексація цін, а строк виконання договорів – три місяці. ДОТ оплачує прийнятий товар щомісячно протягом 10 днів. Водночас попередня оплата при замовленні на запит постачальника має становити 50% від вартості замовленого товару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні