Категорія
Новини
Дата

Компанія засновників Varus і Eva доставлятиме продукти військовим

1 хв читання

Компанія UT company, яка належить співвласникам мереж Varus і Eva Руслану Шостаку і Валерію Кіптику, доставлятиме продукти харчування військовослужбовцям у Запорізькій області. Про це Forbes Ukraine повідомила пресслужба Terwin Group Шостака, у яку входить UT company.

Ключові факти

  • UT company Руслана Шостака і Валерія Кіптика перемогла на тендері «Державного оператору тилу» (ДОТ) по постачанню продуктів харчування військовим частинам на Запоріжжі. Це пілотний проєкт, який триватиме протягом двох місяців, кажуть у Terwin Group. 
  • «Ми постачаємо солдатам продукцію напряму від вітчизняних виробників без націнок, а всі адміністративні витрати фінансуємо самостійно, не додаючи їх у вартість», – зазначив співвласник UT company Руслан Шостак. 
  • Суму закупівель продуктів харчування у UT Company і ДОТ не розкривають у цілях безпеки.
ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Приклад раціону харчування українського військовослужбовця. ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine Фото ілюстрація Ілля Колесник для Forbes Ukraine

Контекст 

З 1 грудня 2023 року в Україні працює нова система закупівель для ЗСУ, розроблена за принципами НАТО. Раніше всі повноваження щодо закупівель були зосередженні в Департаменті ресурсного забезпечення Міноборони. 

Нова система закупівель складається з двох рівнів. На першому – Департамент політики закупівель Міноборони, на другому рівні – два новостворених держпідприємства, які безпосередньо займатимуться закупівлями: «Агенція закупівель у сфері оборони» (ДП «Державний оператор тилу») та «Агенція оборонних закупівель».

Які умови угоди між ДОТом і постачальниками? Комплекти продуктів мають закуповуватися за каталогом харчування, у разі коливання відбудеться індексація цін, а строк виконання договорів – три місяці. ДОТ оплачує прийнятий товар щомісячно протягом 10 днів. Водночас попередня оплата при замовленні на запит постачальника має становити 50% від вартості замовленого товару.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні