Категорія
Новини
Дата

Косюк сплатив борг МХП та сподівається засіяти 90% земельного банку. Що відомо із фінансового звіту компанії

МХП відновив виробництво курятини приблизно до 85% від довоєнних потужностей, повідомляється у фінансовому звіті компанії за 2021 рік. В агрохолдингу сподіваються, що в другому півріччі вони зберуть врожай зернових з 90% земельного банку. Зараз у компанії тимчасово окуповані 2000 га у Сумській області з 370 000 га. 

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти:

  • У 2021 році виручка МХП зросла на 24%, до $ 2,4 млрд, здебільшого внаслідок зростання продажів м’яса. Чистий прибуток становив $353 млн. EBITDA – $648 млн проти $340 млн минулого року.
  • Експортна виручка зросла на 25%, до $ 1,3 млрд. З початком війни МХП вимушений був обмежити продаж як усередині, так і за межами країни, і зменшив використання потужностей птиці до 80–85%. Протягом березня та квітня команда МХП розробляла альтернативні експортні маршрути. Компанія переорієнтувалась з експорту морським транспортом на автомобільний. Вивчають можливості експорту залізницею. Також працюють над відновленням експорту в Саудівську Аравію, США й Арабські Емірати через морські порти інших країн.
  • Європейська фабрика Perutnina Ptuj не постраждала через війну в Україні. Вони незалежні й мають власні ланцюги постачання. У 2021 році потужності цієї компанії зросли на 10% та становили 111 973 тонн.
  • Компанія розпочала весняну посівну та планує засіяти 340 000 га земельного банку.
  • Через війну МХП вимушено зупинив роботу мʼясопереробного заводу «Український бекон». Тут вироблялась продукція бренда «Бащинський». Зараз МХП працює над введенням подібних виробничих майданчиків на своїх потужностях або на орендованих приміщеннях інших українських мʼясопереробників.
  • Через війну рада директорів МХП вирішила не виплачувати фінальні дивіденди. Це допоможе компанії зберегти ліквідність та підтримувати поточну діяльність.
  • Компанія WTI Trading Limited, яка належить Юрію Косюку і володіє 59,7% акцій МХП, у грудні 2021 року повністю віддала борг компанії. 21 січня 2020 року рада директорів МХП надала WTI позику на $80 млн. 
Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні