Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Coinbase скорочує 25% робочих місць через кризу на ринку

1 хв читання

Криптовалютна біржа Coinbase планує скоротити 950 робочих місць, оскільки галузь продовжує зазнавати труднощів після краху FTX, пише Financial Times. Виконавчий директор Брайан Армстронг заявив, що звільнить 25% своїх співробітників, аби «витримати спади на ринку криптовалют».

Ключові факти

  • Армстронг додав, що компанія також закриє кілька проєктів, в яких вона мала «нижчу ймовірність успіху», не надавши додаткових подробиць.
  • Оголошення Coinbase прозвучало на тлі краху FTX та арешту засновника Сема Бенкмана-Фріда, які продовжують хвилювати всю криптоіндустрію. Крах FTX спонукав регулювальні органи посилити контроль над сектором.
  • За словами Армстронга, Coinbase «добре капіталізована» і криптовалюти «нікуди не подінуться». Акції Coinbase, зареєстровані у Нью-Йорку, зросли на 4% до виходу на ринок.

Контекст

На початку 2021 року у Coinbace було 1250 співробітників, після цього штат збільшився вчетверо. Coinbase – публічна компанія, яка торгується на біржі. Вартість її акцій з початку минулого року впала майже на 80%. За цей самий час біткоїн впав більше ніж на 50%. У червні 2022 року Coinbase повідомила, що звільняє 18% працівників через обвал ринку та очікування рецесії.

Нині ж біржа стала черговою криптовалютною компанією, яка оголосила про скорочення штату цього року. Минулого тижня біржа Huobi заявила, що скоротить 20% свого персоналу, тоді як Silvergate, американський банк, орієнтований на криптовалюту, заявив, що скоротить близько 40% свого персоналу, а кредитор цифрових активів Genesis оголосив про скорочення 30% робочих місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні