Категорія
Новини
Дата

Латвійська залізниця може долучитися до перевезення українського зерна

Голова правління Латвійської залізниці (Latvijas dzelzceļš, LDz) Ріналдс Плявнієкс бачить можливість для компанії цієї осені зайнятися перевезенням українського зерна. Про це він сказав в інтервʼю Латвійському радіо, пише Delfi.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Плявнієкс повідомив, що раніше скептично ставився до можливостей перевезення українського зерна залізницею через Латвію, пояснивши, що в таких перевезеннях потрібно проводити дві перевалки.
  • Водночас, за його словами, технологічні можливості логістики та перевалки настільки розвинулися, що процес перевалки може бути набагато оперативнішим. «Зараз зʼявилася можливість для перевезення українського зерна», – заявив Плявнієкс.
  • Він зазначив, що через Латвію за рік можна буде перевезти від приблизно 500 000 до 1 млн т українського зерна. 
  • LDz може бути залучена до транспортування зерна з України вже цієї осені, додав Плявнієкс.

Контекст

Наприкінці липня влада Литви направила до Єврокомісії лист із пропозицією використовувати порти на Балтійському морі як альтернативний шлях експорту українського зерна.

На початку серпня Польща закликала ЄС збільшити пропускну спроможність портів, щоб дати змогу здійснювати більше поставок українського зерна через Балтійське море. Міністр сільського господарства країни Роберт Телус зазначив, що Польща вже веде переговори із сусідньою Литвою про перенесення фітосанітарного контролю зі свого кордону до литовських портів, щоб прискорити транзит українського зерна. 

Хоча термінали в Балтійському морі є альтернативою, «основна частина вантажів, як і раніше, проходитиме через південні порти», сказав міністр.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні