Категорія
Новини
Дата

Lifecell отримав понад 555 млн грн чистого прибутку в третьому кварталі. Це на 46% більше, ніж торік

Чистий прибуток оператора мобільного зв’язку lifecell у третьому кварталі зріс на 45,5 % порівняно з аналогічним періодом минулого року до 555,4 млн грн, йдеться у повідомленні компанії. У третьому кварталі минулого року чистий прибуток становив 381,6 млн грн.

Ключові факти

  • У третьому кварталі цього року lifecell продемонстрував зростання доходу на 25,7% порівняно з аналогічним періодом минулого року до 2,98 млрд грн.
  • EBITDA у цей період зросла на 16,3 % до 1,65 млрд грн. У результаті чого маржа EBITDA склала 55,3 % у третьому кварталі 2023 року порівняно з 59,8 % у третьому кварталі 2022 року. Зазначається, що причиною зниження маржі стало збільшення витрат на роумінг, інтерконект та електроенергію.
  • Капітальні інвестиції у третьому кварталі зросли на 48,9 % до 952,1 млн грн.
  • У звітному періоді активний 3-місячний ARPU збільшився на 19,2 % порівняно з аналогічним періодом 2022 року до 113,7 грн. Зокрема, у третьому кварталі минулого року він становив 95,4 грн.

Контекст

lifecell – український оператор електронних комунікацій, що надає послуги мобільного зв’язку та передачі даних на базі швидкісного інтернету. 

Станом на кінець третього кварталу активна 3-місячна абонентська база lifecell становила 9,1 млн користувачів.

lifecell належить Turkcell — найбільшому турецькому постачальнику конвергентних телекомунікаційних і технологічних послуг. У другому кварталі 2023-го оператор становив 75,3% виторгу Turkcell International та 7,6% від виторгу всього Turkcell.

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. Згідно з інформацією спецслужби, арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». Згодом стало відомо, що серед арештованих судом активів, є ще один мобільний оператор – lifecell.

У компанії повідомляли, що продовжують працювати в звичайному режимі після накладення арешту на корпоративні права підсанкційних осіб. У lifecell долали, що 54% акцій Turkcell перебувають у вільному обігу на Стамбульській та Нью-Йоркській фондовій біржах. 26,2% акцій Turkcell володіє Фонд добробуту Турецької Республіки (TWF). Решта 19,8% акцій належать IMTIS Holdings S.à.r.l., компанії, яка, в свою чергу, повністю належить International Mobile Telecom Investment Stichting Administratiekantoor (нідерландському фонду).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні