Категорія
Новини
Дата

«Виправлення описки». Суд частково зняв арешт із корпоративних прав «Київстару» та lifecell

Шевченківський районний суд міста Києва виправив свою ухвалу від 4 жовтня про арешт усіх акції мобільних операторів «Київстару» та lifecell, йдеться в рішенні від 13 жовтня. Зокрема, суддя виправив описку і наклав арешт на 19,8% статутного капіталу lifecell та 47,85% «Київстару».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Відповідне клопотання надійшло від Офісу генерального прокурора.

У ньому сказано, що прокурором у клопотанні про накладення арешту на майно було допущено описку, яка в подальшому також відображена в ухвалі слідчого судді, а саме, зазначено помилково про накладення арешту на:

  • корпоративні права у вигляді 100% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл», які належать іноземній Lifecell Ventures Cooperatief U.A.
  • на 99,9% статутного капіталу ПрАТ «Київстар», які належать іноземній юридичній особі Veon Holdings B.V.

«Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання, заяву про виправлення описки, дійшов висновку про необхідність усунення вказаного недоліку в ухвалі суду, шляхом виправлення описки…», – сказано в ухвалі, яка була оприлюднена 17 жовтня.

  • Тож, суд постановив, що слід вважати вірним накладення арешту на корпоративні права у вигляді 19,8% статутного капіталу ТОВ «Лайфселл» та на 47,85% статутного капіталу ПрАТ «Київстар».
  • В іншій частині судове рішення залишилося без змін.

Контекст

7 жовтня СБУ повідомила, що суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Фрідману, Авену та Косогову. Згідно з інформацією спецслужби, арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». У пресслужбі мобільного оператора заявили, що «підсанкційна особа жодним чином не впливає на діяльність компанії».

Рішення суду стосується 20 компаній та фінансово-кредитних установ, якими бізнесмени володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії. Вартість арештованих корпоративних прав становить понад 17 млрд грн.

Згодом стало відомо, що серед арештованих судом активів, окрім «Київстар», є ще один мобільний оператор – lifecell.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні