Категорія
Новини
Дата

Літатимуть за 40 км від фронту. Сирський розповів, як діятимуть F-16 в українському небі

1 хв читання

Винищувачі F-16 посилять протиповітряну оборону Україну та дозволять краще працювати по наземних цілях РФ, але діятимуть на відстані щонайменше 40 км від фронту. Про це в інтерв’ю The Guardian розповів головнокомандувач Збройних Сил України Олександр Сирський.

Україна має отримати F-16 до кінця літа 2024-го. Вони стануть першими західними винищувачами на озброєнні ЗСУ.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Сирський відмовився уточнювати, коли саме Україна отримає довгоочікувані винищувачі. «Я знаю. Але, на жаль, я не можу вам про це сказати», – сказав він.
  • F-16 дозволять ефективніше протидіяти російським крилатим ракетам та точніше вражати наземні цілі, сказав Сирський. Але будуть і обмеження: F-16 працюватимуть на відстані «40 км або більше» від лінії фронту через ризик бути збитими.
  • Сирський визнав, що Росія має «кращу авіацію» і «дуже сильну» ППО. Тому Україна все частіше та «дуже ефективно» використовує безпілотники та випробувала роботизовані наземні системи. Зокрема, далекобійними дронами українські війська вразили близько 200 обʼєктів критичної інфраструктури в Росії.

Контекст

Уряди Данії та Нідерландів знаходяться у процесі передання Україні F-16. За даними джерел Bloomberg, до кінця літа 2024-го Київ розраховує отримати шість винищувачів та 20 до кінця року. Також до кінця 2024-го Україна має отримати винищувачі Mirage-2000 від Франції, які здатні нести крилаті ракети SCALP/Storm Shadow та мають замінити застарілі й дефіцитні бомбардувальники Су-24.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд