Категорія
Новини
Дата

McDonald’s готується до відкриття своїх закладів, але конкретні терміни не називає

Мережа ресторанів McDonald’s готується відновити роботу своїх закладів в Україні. Про це в інтервʼю Forbes повідомила CEO компанії в Україні Юлія Бадрітдінова. Конкретних строків вона не назвала. Як розказав Forbes керівник одного з київських ресторанів McDonald’s на умовах анонімності, відкриття закладів може початися з серпня. Але в тому випадку, якщо будуть узгоджені питання безпеки.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Мережа ресторанів працюємо над оновленням протоколів безпеки, перевіряючи локації на предмет наявності поряд бомбосховищ. «Коли спрацьовує повітряна тривога, ресторани терміново мають зачинятися, що само по собі є досить непростим процесом, оскільки ресторан — це міні-завод зі складним обладнанням і великою кількістю відвідувачів», — сказала вона.
  • Також McDonald’s відновлює мережу поставок. «Переважна більшість наших постачальників працюють, але через зруйновану інфраструктуру є певна категорія продуктів, які доведеться закупати в інших регіонах чи країнах. Наприклад, пакування, чи соки тривалого зберігання, соуси тощо». — розповіла Бадрітдінова.
  • З початком повномасштабної війни всі продукти, які зберігалися в ресторанах, компанія віддала міськрадам. Загалом віддали понад 200 т продукції на суму близько 70 млн грн, за даними Бадрітдінової.
  • Серед іншого McDonald’s працює над тренінгами для відновлення знань і навичок людей. А також розробляє тренінги з роботи з ПТСР.
  • Конкретних термінів відновлення роботи Бадрітдінова не називає. «Кожен крок має бути зваженим, а головне відповідати нашим стандартам безпеки людей та їжі. Ми не можемо просто так відкритися, поки не переконаємось, що все відповідає нашим вимогам».
  • Як розказав Forbes керівник одного з київських ресторанів McDonald’s на умовах анонімності, відкриття закладів може початися з серпня. Але в тому випадку, якщо будуть узгоджені питання безпеки.

Контекст

Мережа ресторанів McDonald’s закрила всі свої заклади в Україні ще 24 лютого. Компанія пояснила це міркуваннями безпеки та не поспішає відкривати заклади. У перемовини про відкриття ресторанів включилося навіть МЗС. Міністр Дмитро Кулеба написав, що відомство обговорює проблему McDonald’s не лише з українським представництвом та глобальною штаб-квартирою компанії, а й з урядом США на офіційних зустрічах.

З 14 березня McDonaldʼs заявив, що через війну РФ проти України тимчасово призупиняє обслуговування в російських ресторанах, при цьому її офіс у РФ продовжить працювати. У травні компанія оголосила про остаточний вихід з російського ринку й продаж свого бізнесу там одному із найбільших місцевих франчайзі Олександру Говору.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні