Категорія
Новини
Дата

Медіамагнат Майкл Блумберг планує придбати The Wall Street Journal

Колишній мер Нью-Йорка, мільярдер і медіамагнат Майкл Блумберг може придбати газету The Wall Street Journal або The Washington Post. Про це пише видання Axios з посиланням на близьке до бізнесмена джерело.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Блумберг сподівається придбати компанію Dow Jones – видавця фінансових видань WSJ, Barronʼs і MarketWatch, яка йому «ідеально підходить», каже співрозмовник Axios. 
  • Також, за його словами, Блумберг розглядає можливість придбання WP, якщо її основний власник – засновник Amazon Джефф Безос – погодиться її продати.
  • Компанією Dow Jones володіє News Corp Руперта Мердока, який зараз намагається зробити злиття News Corp з Fox Corporation. За даними джерела, безпосередньо Блумберг до Мердока з питанням купівлі Dow Jones ще не звертався, проте вже почав залучати банкірів для оцінки активу.
  • Блумберг дружний із Безосом, проте останній навряд чи продасть йому WP. За даними видання, Блумберг вважає, що Washington Post разом із Bloomberg може скласти серйозну конкуренцію The New York Times.
  • Покупка Dow Jones дасть Блумбергу доступ до якісного бізнес-майданчика, який можна використати для продажу більшої кількості підписок на термінал Bloomberg, зазначає Axios.

Контекст

Майкл Блумберг зі статками $76 млрд займає 12 сходинку в рейтингу Forbes. Його основний актив – 88% в інформаційному агентстві Bloomberg, яке він заснував 1981 року. На сьогодні оборот компанії перевищує $10 млрд, у ній працюють 20 000 осіб.

Інформаційний термінал Bloomberg дає можливість отримати доступ до поточних та історичних цін практично на всіх світових біржах та багатьох позабіржових ринках, стрічки новин Bloomberg та інших провідних засобів масової інформації, системи електронної торгівлі облігаціями та іншими цінними паперами. Підписки на термінал забезпечують більшість доходу Bloomberg LP. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні