Категорія
Новини
Дата

Мер Одеси Труханов вийшов із СІЗО

Мер Одеси Геннадій Труханов вийшов із СІЗО після того, як за нього внесли заставу в розмірі 13,42 млн грн, пише УП з посиланням на прессекретарку САП Ольгу Постолюк.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Заставу вніс депутат промерської фракції «Довіряй ділам» Дмитро Танцюра, про що він повідомив «Суспільному»
  • «Це мої особисті, задекларовані кошти, з яких сплачені податки. Гроші вже зайшли, я отримав листа з ВАКСу», – заявив Танцюра.

Контекст

6 квітня 2021 року прокурори САП передали до ВАКС обвинувальний акт щодо трьох осіб, які обвинувачуються у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян» та у спробі їх легалізації.

За даними слідчих, колишній народний депутат і депутат обласної ради влітку–восени 2016 року із залученням посадовців Одеської міської ради організували заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси в сумі понад 92 млн грн.

За версією обвинувачення, корупційну схему реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною ціною.

Одеський міський голова та інші особи обвинувачуються САП у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн через схему придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

4 травня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід одному з обвинувачених у справі колишнього заводу «Краян» – міському голові Одеси Труханову.

Згідно з повідомленням, Труханов не вніс 30,9 млн грн застави, визначеної судом, тож прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу із застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.

ВАКС частково задовольнив клопотання та застосував до міського голови Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із альтернативою внесення 13,4 млн грн застави.

Захисник Труханова подав скаргу в Апеляційну палату ВАКС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні