Мера Одеси Труханова взяли під варту /з особистого архіву
Категорія
Новини
Дата

Мера Одеси Труханова взяли під варту

з особистого архіву

У четвер, 4 травня, Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід одному з обвинувачених у справі колишнього заводу «Краян» – міському голові Одеси Геннадію Труханову, йдеться у повідомленні Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно з повідомленням, Труханов не вніс 30,9 млн грн застави, визначеної судом, тож прокурор звернувся до суду з клопотанням про зміну запобіжного заходу з застави на тримання під вартою з альтернативою внесення застави.
  • ВАКС частково задовольнив клопотання та застосував до міського голови Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів із альтернативою внесення 13,4 млн грн застави.
  • Зазначається, що обвинуваченого взяли під варту в залі суду.

Контекст

6 квітня 2021 року прокурори САП передали до ВАКС обвинувальний акт щодо трьох осіб, які обвинувачуються у заволодінні коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівель ВАТ «ХК «Краян» та у спробі їх легалізації.

За даними слідчих, колишній народний депутат і депутат обласної ради влітку-восени 2016 року організували з залученням посадовців Одеської міської ради заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси в сумі понад 92 млн грн.

За версією обвинувачення, корупційну схему реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною ціною. «У подальшому надмірно сплачені кошти співучасники ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник і керівник якого, як встановлено, проживала на непідконтрольній території Луганської області», – стверджують у САП.

Одеський міський голова та інші особи обвинувачуються САП у заволодінні коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн через схему придбання у комунальну власність приміщення адміністративного корпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні