Категорія
Новини
Дата

Mercedes-Benz продає свій завод у Росії – «Коммерсантъ»

Німецький автовиробник Mercedes-Benz планує продати свій завод зі збирання автомобілів у Підмосковʼї. Угода перебуває на кінцевій стадії, пише «Коммерсантъ» із посиланням на джерела.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Йдеться про майданчик у підмосковному Єсипові, що належить компанії «Мерседес-Бенц Мануфекчурінг Рус», де 20% має «Даймлер КамАЗ Рус», решта – у Mercedes-Benz AG. 
  • Джерело в одному з автоконцернів каже, що завод виставлено на продаж. Інший співрозмовник в автопромі підтвердив, що угода на завершальній стадії, покупцем стане російський дилер, але є певні «проблеми з документами».
  • На завод претендує, зокрема, дилер «Автодом», а в переговорах бере участь Корпорація розвитку Московської області, повідомило джерело на ринку нерухомості Підмосковʼя.
  • Співрозмовник в одному з автоконцернів говорить про тендер, у якому беруть участь кілька дилерів. Йдеться про комплексну угоду, в яку також включені права дистрибʼютора марки на російському ринку.
  • У Mercedes стверджують, що розглядають різні варіанти ведення бізнесу в РФ. На думку експертів, якщо завод буде продано, то покупець навряд чи зможе використати його для збирання автомобілів Mercedes.

Контекст

Mercedes-Benz уже хотіла продати майно свого дистрибʼютора «Мерседес-Бенц Рус» одному з російських дилерів і обговорювала передання йому також прав дистрибʼютора. Mercedes також хотіла продати будинок у підмосковних Вешках, де розміщені офісні площі й сервіс.

«Конкретних рішень наразі немає. Просимо поставитися з розумінням до того, що ми не даємо коментарів щодо планів на майбутнє та стратегічних рішень», – кажуть у компанії.

Джерело видання на авторинку каже, що Mercedes, завод якого запустився тільки у 2019 році, не повернув вкладень, тому для концерну є сенс зберегти можливість зворотного викупу майданчика. У звіті Mercedes-Benz за другий квартал згадані ризики експропріації активів у РФ, а втрати бізнесу в країні в легковому сегменті в січні-червні оцінені в €658 млн.

Зазначається, що майданчик Mercedes міг бути цікавим китайським концернам, які зараз обговорюють локалізацію в РФ, зокрема з традиційно російськими гравцями. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні