Категорія
Новини
Дата

Novus, Varus та Fozzy Group знімають з продажів Coca-Cola через співпрацю з Росією. Coca-Cola виправдовується, що передає напої для ЗСУ й 1 млн євро Червоному Хресту

Українські ритейл-мережі Novus та Varus знімають з продажів продукцію Coca-Cola через те, що вони продовжують працювати в Росії. Слідом за ними від співпраці відмовилися торговельні мережі компанії Fozzy Group.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Основні факти:

  • Ритейлер Novus більше не співпрацює з компанією Coca-Cola, яка продовжує роботу на території Росії. Товар американського бренду прибирають з полиць магазинів мережі, повідомляє ритейлер на офіційній сторінці в Facebook.
  • Мережа супермаркетів VARUS знімає з продажу всю продукцію Coca-Cola. «Ми ухвалили таке рішення, зважаючи на офіційну позицію компанії Coca-Cola продовжувати діяльність на ринку країни-агресора», – йдеться в заяві.
  • З полиць VARUS знімають продукцію Coca-Cola, а саме: газовані напої Coca-Cola, Cola-Cola Zero, Sprite, Fanta, Schweppes, мінеральну воду BonAqua, холодний чай FuzeTea, соки Rich, енергетичні напої Monster Energy Drink та Burn. «Закликаємо інші мережі приєднатися до бойкоту», – йдеться в заяві.
  • Придбати Coca-Cola не можна буде і в мережах Сільпо, Фора, FOZZY Cash&Carry та Маркет super Thrash Траш. «Ми зупинимо всі майбутні поставки. Йдеться про такі безалкогольні напої: Coca-Cola, Fanta, Schweppes, Sprite, BonAqua, Rich та інші», — пише Fozzy Group на сторінці у Фейсбуці. У той час, як країни та компанії вільного світу припиняють будь-які бізнес зв’язки з Росією та намагаються допомогти українській нації та військовим, компанія Coca-Cola вирішила продовжити там свою роботу, підкреслюється в заяві.

Контекст

Виробник напоїв Coca-Cola повідомив, що продовжує роботу в Росії.

«Всі операційні, виробничі та логістичні потужності Coca-Cola в Росії працюють. Ми несемо повну відповідальність перед партнерами, суспільством та тисячами наших співробітників у Росії», – повідомили в компанії.

Натомість Coca-Cola повідомила, що активно надає напої ЗСУ, теробороні та для гуманітарної допомоги. «Система компаній Coca-Cola на глобальному рівні виділить 1 млн євро Товариству Червоного Хреста, щоб допомогти з нагальними потребами в Україні». — ідеться у фейсбуці компанії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні