Категорія
Новини
Дата

Мережу військових магазинів підозрюють у махінаціях із гуманітаркою. Вилучено амуніції на понад 8 млн грн

У Києві ліквідовано схему незаконного продажу захисного спорядження, яке ввозили з-за кордону як гуманітарну допомогу для українських військових, повідомила пресслужба СБУ. Організаторам оборудки повідомлено про підозру. За даними джерел УП, йдеться про воєнторг «ДіСі».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Організатори оборудки намагались нелегально реалізувати майже 2000 пластин для бронежилетів, шоломів та іншої військової амуніції на загальну суму понад 8 млн грн.
  • Вилучено 120 000 підготовлених до збуту незареєстрованих набоїв до вогнепальної зброї.
  • За даними слідства, протиправну діяльність організували керівник спеціалізованої мережі магазинів із продажу військового спорядження та директор столичної комерційної структури. 
  • У квітні керівник та засновник мережі звернулися до однієї з військових частин Нацгвардії в Києві з проханням надати їхньому підприємству сертифікат кінцевого споживача з метою ввезення на митну територію України військової амуніції для безоплатної передачі цій військовій частині.
  • В офісних та складських приміщеннях мережі проведено обшуки. Вилучене військове спорядження буде передано українським захисникам.
  • Організаторам оборудки повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
  • Слідчі перевіряють причетність підозрюваних до інших незаконних дій із гуманітарною допомогою. Санкція статті – позбавлення волі до семи років.

Контекст

19 травня Служба безпеки України заявила про розкриття масштабної схеми розкрадання гуманітарної допомоги, призначеної українським захисникам. Чиновники, за даними СБУ, намагалися незаконно продати понад 1000 бронежилетів на понад 12 млн грн. У волонтерський скандал потрапили «Епіцентр» та «Група Венето» Михайла Бродського.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні