Категорія
Новини
Дата

Meta погрожує відключити Європу від Facebook та Instagram через заборону передачі даних за океан

Соцмережі Facebook та Instagram можуть перестати працювати в Європі, повідомила компанія Meta у квартальному звіті. Причина – нормативні акти ЄС, які вимагають від компаній зберігати особисті дані користувачів на європейських серверах, пише CNBC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Meta подала звіт до Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC), в якому заявила про проблему обробки даних користувачів Facebook та Instagram у Європі. Дані соцмереж обробляються як на серверах США, так і на європейських. Це має важливе значення для цільової реклами, заявляють у компанії.
  • ЄС наразі вимагає, щоб дані їхніх громадян зберігалися на місцевих серверах і не передавалися до США для обробки й таргетингу реклами.
  • Meta погрожує відключити ЄС від Facebook та Instagram, якщо країни ЄС не підуть на поступки. Це може стати ударом як по європейським користувачам, так і інтернет-бізнесу регіону.
  • Представник Meta повідомив CNBC, що компанія не має бажання та планів йти з Європи і сподівається домовитися з ЄС цього року.

Контекст

У 2016 році Єврокомісія уклала угоду зі США: американці зобов'язалася посилити захист даних, а європейці запровадили практику Privacy Shield, яка дозволяє пересилати інформацію про користувачів за океан. Влітку 2020 року Європейський суд ухвалив рішення, що угода Privacy Shield суперечить положенню про передачу персональних даних із ЄС до третіх країн.

Нові європейські правила дозволяють збирати дані про користувачів лише в тому випадку, якщо вони зберігатимуться на території ЄС. Meta планувала укласти з країнами ЄС партнерські угоди, але отримала відмову.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні