Категорія
Новини
Дата

Цукерберг вибув з «десятки» найбагатших бізнесменів світу. Глава Meta втратив за день майже $30 млрд

Марк Цукерберг вибув з десятки найбагатших бізнесменів світу за версією Forbes. Засновник та глава Facebook втратив $29 млрд у четвер після рекордного одноденного падіння акцій материнської компанії Meta Platforms Inc, пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Meta у четвер втратила понад $237 млрд, що стало найбільшим одноденним падінням вартості в історії фондового ринку США. Падіння Meta перевищило попередній рекорд, встановлений Apple у вересні 2020 року ($182 млрд).
  • Цукербергу належить близько 12,8% акцій технологічного гіганта. Його статки впали на 25,9% ($29,7 млрд) до $87,8 млрд, свідчать дані Forbes Real-Time, який відслідковує статки мільярдерів у реальному часі. Наразі глава Meta перебуває на 12 місці.

Контекст

Акції Meta впали після того, як компанія заявила, що її дохід у I кварталі не виправдає прогнозів Волл-стріт. Головна причина – конкуренція з боку інших платформ, насамперед TikTok, сказав Цукерберг. Щоденна активна аудиторія Facebook у IV кварталі скоротилася вперше за 18-річну історію соцмережі: до 1,929 млрд порівняно з 1,930 млрд у III кварталі.

Влітку 2021 року Facebook вперше досягла ринкової вартості $1 трлн. Акції виросли після того, як Окружний суд Колумбії відхилив антимонопольні позови проти Facebook щодо придбання Instagram та WhatsApp.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні