Meta розблокує Трампа у Facebook та Instagram /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Meta розблокує Трампа у Facebook та Instagram

Getty Images

Компанія Meta, яка володіє соціальними мережами Facebook та Instagram, найближчими тижнями відновить облікові записи колишнього президента США Дональда Трампа, пише The Verge. Це станеться через два роки після блокування.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зазначається, якщо Трамп ще раз порушить політику Meta щодо контенту, його облікові записи буде знов заблоковано на термін від одного місяця до двох років, «залежно від серйозності порушення».
  • «Як правило, ми не хочемо заважати відкритим, публічним і демократичним дебатам на платформах Meta, особливо в контексті виборів у демократичних суспільствах, таких як США, – сказав президент компанії з міжнародних справ Нік Клег. – Громадськість повинна мати можливість чути, що кажуть їхні політики – хороше, погане та потворне, – щоб зробити свідомий вибір під час голосування».
  • У рамках оголошення, зробленого в середу, Meta оновила свою політику, щоб урахувати контент, який явно не порушує її правила, але може заохочувати насильницьку або шкідливу поведінку, подібну до нападу на Капітолій. 
  • Meta заявила, що якщо цей контент буде ідентифіковано у майбутньому, вона обмежить його поширення, наприклад обмежить можливість користувача ділитися публікацією. Компанія також може обмежити доступ облікового запису до рекламних інструментів.
  • Трамп використовував як основний засіб спілкування виключно свою особисту платформу соціальних мереж Truth Social.
  • Відновлення облікового запису відбулося за кілька місяців після того, як Трамп офіційно оголосив, що балотуватиметься на другий термін у 2024 році. 
  • Раніше цього місяця представники передвиборної кампанії Трампа у 2024 році звернулися до Meta з проханням розблокувати доступ колишнього президента до його облікових записів.

Контекст

Трампа заблокували у Facebook та Instagram після нападу на Капітолій 6 січня два роки тому. У той час генеральний директор Meta Марк Цукерберг заявив, що Трампа було усунено за провокування насильства та схвалення дій бунтівників. 

Meta була однією з перших платформ, що забанили колишнього президента, фактично вилучивши всі його облікові записи з основних соціальних мереж. Спочатку Meta заблокувала профіль Трампа на невизначений термін, але пізніше компанія переглянула це рішення після отримання вказівок від своєї наглядової ради. Правління стверджувало, що заборона на невизначений термін недоречна, і закликало Meta підготувати нову політику, яка регулює шкідливі висловлювання громадських діячів.

До червня 2021 року Нік Клег, віцепрезидент Meta з міжнародних справ, оголосив, що блокування профілів Трампа триватиме два роки і компанія вирішить, чи відновлювати його облікові записи після того, як «ризик для громадської безпеки зменшиться».

Акаунт Трампа у Twitter було відновлено у листопаді минулого року. Після покупки компанії генеральний директор Tesla Ілон Маск провів опитування на платформі, чи варто дозволити колишньому президентові повернутися на сайт

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні