Компанія Дональда Трампа визнана винною в податковому шахрайстві /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Компанія Дональда Трампа визнана винною в податковому шахрайстві

1 хв читання

Getty Images

Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization була визнана винною в податкових злочинах, скоєних двома її колишніми керівниками, після судового процесу в Манхеттені, пише The Washington Post. Юристи компанії вже готують апеляцію.

Ключові факти

  • Компанія, що займається нерухомістю, готельним бізнесом та гольф-курортом, зі штаб-квартирою в Башті Трампа, може бути оштрафована на 1,6 млн доларів під час ухвалення вироку, призначеного на 13 січня. Компанії було предʼявлено звинувачення в шахрайстві, змові, кримінальному податковому шахрайстві та фальсифікації ділової документації. Юристи компанії вже сказали, що подадуть апеляцію.
  • Прокуратура побудувала справу переважно навколо фінансового директора Аллена Вайссельберга, який у серпні визнав себе винним за 15 пунктами, включно з податковим шахрайством, змовою та розкраданням в особливо великих обсягах. Йому пообіцяли скорочений термін до пʼяти місяців увʼязнення в обмін на свідчення проти компанії. Йому загрожувало до 15 років позбавлення волі.
  • У своїх свідченнях Вайссельберг докладно розповів, як він і менеджер із фінансових питань Джеффрі Макконні вирішили обманювати державні та федеральні податкові органи, починаючи з 2005 року і продовжуючи це робити понад десятиріччя. Прокуратура стверджувала, що поведінка Вайссельберга та Макконні тягне за собою кримінальну відповідальність компанії. Два підрозділи Trump Organization – Trump Corporation та Trump Payroll Corp. – постали перед судом і були визнані винними за всіма пунктами звинувачення.
  • Самого Трампа не було звинувачено у правопорушеннях, утім Офіс окружного прокурора Манхеттена зазначив, що він особисто знав про податкове шахрайство, скоєне керівництвом його компаній. Трамп усе заперечував.

Контекст

Нещодавно Дональд Трамп оголосив, що втретє поспіль братиме участь у виборах президента США. Трамп має відданих шанувальників, але його шанси знову влаштуватися в Білому домі зараз набагато менші, ніж 2020-го.

У 2021 році Forbes оцінював статки Дональда Трампа в $2,5 млрд, а це означає, що йому не вистачило $400 млн, щоб потрапити до списку 400 найбагатших людей США. Бізнес Трампа приніс $2,4 млрд за чотири роки президентства. Під час трьох років його президентства бізнес Трампа приносив приблизно $650 млн щорічно. Але у 2020-му доходи впали до $450 млн через вплив пандемії на бізнес.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні