Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» планує інвестувати в логістичний центр у польському Катовіце

Група «Метінвест» планує розвивати логістичний центр у польському Катовіце для нарощування експорту української металопродукції. Про це сказав гендиректор «Метінвесту» Юрій Риженков в інтерв’ю виданню Business Insider.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Риженкова, «Метінвест» планує збільшувати потужності логістичного центру в Катовіце, а також розглядає можливість створення спільного підприємства, нового розподільчого центру або купівлі наявного. 
  • «Ми все ще постачаємо досить багато української сталі до Польщі й плануємо продовжувати це робити. Наразі ми не маємо планів щодо розміщення виробничих потужностей у Польщі, але, звичайно, стежимо за ринком, і якщо з’явиться така можливість, ми її розглянемо», – зазначив топменеджер.
  • Риженков акцентував, що «Метінвест» націлений інвестувати саме у логістичні центри в Польщі, а не в металургійні заводи.
  • «Польща вже має дуже високий рівень споживання сталі на душу населення, безумовно, один із найвищих у Східній Європі, якщо не в цілій Європі. Тому будівництво нових заводів, мабуть, не найкраще рішення. Я не вірю, що хтось будуватиме нові металургійні заводи в Польщі», – наголосив Риженков.

Контекст

Зараз близько 75% продукції «Метінвесту» відвантажується на експорт до ЄС, і лише 25% постачається на внутрішній ринок України. Сталь реалізовується до найближчих країн, зокрема в Польщу, Словаччину, Чехію, Румунію та Болгарію. Частина продукції експортується до Італії, Німеччини чи Франції.

Металургійні комбінати групи – «Запоріжсталь» і «Каметсталь» – завантажені на 65–70% і 75% від потужностей відповідно. Залізорудні підприємства зараз використовують близько 35–40% своїх потужностей. 

Польща не готова до реекспорту великих партій товарів з України, заявив раніше комерційний директор «Метінвесту» Дмитро Ніколаєнко. За його словами, маршрут через Польщу тягне за собою серйозні логістичні складнощі. Зокрема, минулої зими складські приміщення в польських портах були заповнені вугіллям, тому завантажити продукцію ГМК було неможливо, пояснив Ніколаєнко.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні