Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото)

1 хв читання

Група «Метінвест» створила для Міноборони, в координації з Медичними силами «Схід», перший у країні підземний стабілізаційний пункт для порятунку життів захисників на передовій. Базою для підземного шпиталю стали сталеві бункери-«криївки», повідомила пресслужба групи.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Укомплектованість шпиталю відповідає рівню польових шпиталів другого ешелону (Role/Echelon 2) згідно зі стандартами НАТО, повідомила «Метінвест». Загальна сума інвестицій в побудову та комплектацію – понад 20 млн грн.
  • Сталевий шпиталь, який знаходиться поблизу лінії фронту, забезпечує реанімацію, лікування та утримання пацієнтів до їхньої виписки або евакуації до іншого стаціонарного медичного закладу. Шпиталь дозволяє надавати медичну допомогу понад 100 пацієнтам щодоби.
  • За оснащенням медичним обладнанням підземний шпиталь не поступається цивільним лікарням, йдеться у пресрелізі. Він укомплектований кисневими концентраторами, апаратом ШВЛ, кардіомоніторами, дефібриляторами, операційним устаткуванням та освітленням, стерилізаторами, системами обігріву пацієнта, медичними меблями тощо на загальну суму понад 7 млн грн.
  • Шпиталь спроєктований на базі шести сталевих бункерів збільшеного розміру: довжина кожного становить 7,6 м, діаметр 2,5 м. Він обладнаний необхідними комунікаціями – системами вентиляції, водопостачання, водовідведення та енергозабезпечення.
  • Також вжиті додаткові безпекові заходи для убезпечення від викриття позицій та потенційних ворожих атак на об’єкт. Шпиталь додатково обладнаний системами РЕБ високої потужності та альтернативними джерелами живлення.
«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото) /Фото 1

Фото: "Метінвест"

«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото) /Фото 2

Фото: "Метінвест"

«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото) /Фото 3

Фото: "Метінвест"

«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото) /Фото 4

Фото: "Метінвест"

«Метінвест» побудував підземний шпиталь на лінії фронту за 20 млн грн (фото) /Фото 5

Фото: "Метінвест"

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Проєкт реалізований у межах мілітарної ініціативи Сталевий Фронт Ріната Ахметова. Загалом від початку повномасштабного вторгнення «Метінвест» спрямував на допомогу Україні та її громадянам 7,5 млрд грн, з яких 4 млрд грн – на потреби армії. 

Компанія виробляє велику кількість виробів, які передають для потреб армії. Окрім бункерів-«криївок», серед них – протимінні трали, захисні екрани для протидії FPV-дронам, «ловці ланцетів», пластини для амуніції та броня для захисту фронтових автівок.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд