Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» Ахметова просить Зеленського накласти санкції на російських піратів, які викрали метал в Маріуполі

Маріупольський меткомбінат ім. Ілліча групи «Метінвест» просить Кабінет міністрів та Офіс президента накласти персональні санкції на російських резидентів, які захоплюють і перепродають український метал. Йдеться про ТОВ «УК «Ріка-Море» та причетних до викрадення металу фізосіб, заявляють в компанії.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Наприкінці травня судно РМ-3 з продукцією ММК ім. Ілліча на борту попрямувало з порту Маріуполя до Ростова-на-Дону. Судно належить ТОВ «УК «Ріка-Море» (РФ), керівником і засновником якої є Геннадій Арустамов.
  • ММК ім. Ілліча звернувся до правоохоронних органів із відповідною заявою про вчинення кримінального правопорушення.
  • Підприємство просить уряд та Офіс президента запровадити санкції проти ТОВ «УК «Ріка-Море», відповідального за викрадення майна, його керівника, а також проти інших фізичних та юридичних осіб, які транспортують, вивантажують, продають або перепродають продукцію, викрадену в ММК ім. Ілліча.

Контекст

Наприкінці травня «Метінвест» повідомив про високий ризик піратства з боку РФ та викрадення і незаконного вивезення з порту Маріуполя металургійної продукції, що належить групі.

Від початку російського вторгнення в Маріуполі залишилося близько 145 000 т металопродукції ММК ім. Ілліча, з них понад 124 000 т – на території морського порту. Ця продукція призначалася для європейських підприємств, проте не була вивезена через війну.

Раніше директор ДП «Маріупольський торговельний порт» Ігор Барський повідомляв, що на території підприємства залишається приблизно 200 000 т металу та чавуну вартістю понад $170 млн. За його словами, левова частка металу належить компанії «Метінвест» Ріната Ахметова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні