Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» запустив у серійне виробництво протимінні трали для танків (фото)

Група «Метінвест» запустила в серійне виробництво та налагодила постачання для Сил оборони протимінних тралів, які кріпляться на танки для знешкодження та підриву протитанкових та протипіхотних мін. Про це йдеться у повідомленні пресслужби групи.

Протимінний трал. Фото: пресслужба групи «Метінвест»

Протимінний трал. Фото: пресслужба групи «Метінвест»

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Після проходження тестів від Міноборони компанія передала протимінні трали до використання підрозділам Нацгвардії та ЗСУ. «Метінвест» також розпочав постачання обладнання українському війську. Запланований обсяг виробництва – до п’яти тралів на місяць.
  • Інженери «Метінвеста» вдосконалили протимінні трали конструкції КМТ-7, зробивши свій аналог: парні катки з кріпленням на танки для знешкодження або підриву на суші протитанкових та протипіхотних мін. 
  • За даними компанії, собівартість виготовлення одного трала становить близько 2,5 млн грн з урахуванням додаткового обладнання для екіпажів танків, що потрібно для монтажу засобу. 
  • Розроблення проєкту та виготовлення експериментальних зразків «Метінвест» разом із партнерами розпочав влітку 2023 року. 
  • Вага одного комплекту катків сягає 6,5 т, розмір – 3,77 х 3,44 м. За нормативами ЗСУ один трал має витримувати 4-5 підривів протитанкових мін. Оскільки трали працюють у парі, обидва мають витримувати від восьми до 10 підривів. Трал штатно кріпиться на основні боєві танки ЗСУ.

Цитата

«Це лише перший крок для «Метінвесту» у великому проєкті зі сприяння розмінуванню України. Ми робили й продовжимо робити все, щоб допомогти нашій країні перемогти та повернути мир на нашу землю», – цитує пресслужба «Метінвеста» акціонера групи Ріната Ахметова.

Контекст

У вересні «Метінвест» повідомив, що в рамках проєкту «Сталевий фронт Ріната Ахметова» запустив серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль «ловців ланцетів», захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів. 

До цього група налагодила виробництво інженерних конструкцій, які повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні