Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото)

Група «Метінвест» налагодила серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль «ловців ланцетів», захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів. «Метінвест» безплатно передала ЗСУ 32 споруди-укриття, йдеться у пресрелізі компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Інженерні споруди виробляються у тісній взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту, зазначили в «Метінвесті»

Сталеві «ловці ланцетів» використовуються для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу. 

«Ловець ланцетів» є мобільною спорудою і потребує мінімум зусиль для встановлення на передовій позиції без використання додаткового обладнання, наголошується у пресрелізі.

Вага одного пересувного укриття завдовжки 10 м, завширшки й заввишки по 5 м – близько тонни. Укриття складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього сітки-рабиці з камуфляжними елементами. 

«Метінвест» може виготовляти до п’яти «ловців ланцетів» на тиждень.

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото) /Фото 1

«Ловець ланцетів». Фото: «Метінвест»

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото) /Фото 2

Врятована «ловцем ланцетів» техніка ЗСУ. Фото: «Метінвест»

Контекст

Раніше «Метінвест» повідомила, що в межах ініціативи «Сталевий Фронт Ріната Ахметова» налагодила виробництво інженерних конструкцій, які повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману (фото) й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи. 

З початком великої війни «Метінвест» прийняла рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, зокрема МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ.

Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. Водночас активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, а Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2022 році сягнув майже $2,2 млрд порівняно з прибутком у понад $4,7 млрд у 2021-му. Виторг зменшився до $8,3 млрд – у 2,2 раза, а показник EBITDA – у 3,4 раза, до $1,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні