Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото)

1 хв читання

Група «Метінвест» налагодила серійне виробництво інженерних споруд, що виконують роль «ловців ланцетів», захищаючи військову техніку ЗСУ від атак ворожих дронів. «Метінвест» безплатно передала ЗСУ 32 споруди-укриття, йдеться у пресрелізі компанії.

Ключові факти

Інженерні споруди виробляються у тісній взаємодії зі спеціалістами ЗСУ, зважаючи на потреби фронту, зазначили в «Метінвесті»

Сталеві «ловці ланцетів» використовуються для маскування та захисту більшості моделей техніки на бойових позиціях – самохідних артилерійських установок, танків, автомобільної техніки для перевезення особового складу. 

«Ловець ланцетів» є мобільною спорудою і потребує мінімум зусиль для встановлення на передовій позиції без використання додаткового обладнання, наголошується у пресрелізі.

Вага одного пересувного укриття завдовжки 10 м, завширшки й заввишки по 5 м – близько тонни. Укриття складається зі сталевого каркаса й натягнутої поверх нього сітки-рабиці з камуфляжними елементами. 

«Метінвест» може виготовляти до п’яти «ловців ланцетів» на тиждень.

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото) /Фото 1

«Ловець ланцетів». Фото: «Метінвест»

«Метінвест» почала виробництво «ловців ланцетів», що рятують бронетехніку ЗСУ (фото) /Фото 2

Врятована «ловцем ланцетів» техніка ЗСУ. Фото: «Метінвест»

Контекст

Раніше «Метінвест» повідомила, що в межах ініціативи «Сталевий Фронт Ріната Ахметова» налагодила виробництво інженерних конструкцій, які повторюють зовнішній вигляд радіолокаційних станцій та артилерійських знарядь. Макети вводять ворога в оману (фото) й змушують використовувати дорогі високоточні боєприпаси, йдеться у повідомленні пресслужби групи. 

З початком великої війни «Метінвест» прийняла рішення призупинити виробничу діяльність низки своїх підприємств у Маріуполі, Авдіївці та Запоріжжі, зокрема МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Авдіївського КХЗ та Запорізького КХЗ.

Пізніше запорізькі підприємства групи відновили своє виробництво. Водночас активи підприємств групи в Маріуполі та Авдіївці постраждали внаслідок бойових дій, а Маріуполь наразі є тимчасово окупованим.

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2022 році сягнув майже $2,2 млрд порівняно з прибутком у понад $4,7 млрд у 2021-му. Виторг зменшився до $8,3 млрд – у 2,2 раза, а показник EBITDA – у 3,4 раза, до $1,8 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні