Категорія
Новини
Дата

Меткомбінат «Каметсталь» групи «Метінвест» відновив виплавку сталі після блекауту

1 хв читання

Конвертерний цех металургійного комбінату «Каметсталь» групи «Метінвест» відновив роботу після вимушеної зупинки через обмеження електропостачання внаслідок масованих ворожих обстрілів, повідомила пресслужба компанії.

Ключові факти

  • Наразі на «Каметсталі» (м. Камʼянське, Дніпропетровська обл.) відновлено роботу конвертера №2 та машини безперервного лиття заготовок №3. Працюють також агрегати киснево-компресорного цеху, що забезпечують необхідними компонентами сталеплавильний переділ.
  • Поступово за умов безперебійного електропостачання відновить роботу й інше виробниче обладнання, зазначили в компанії. 
  • До кінця поточного року підприємство планує випускати сталь для виробництва товарного прокату.

Контекст

«Каметсталь» зупинив роботу після масованого ракетного удару Росії 23 листопада. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі та інших містах. 

Через масовані ракетні обстріли пошкоджено близько 50% усієї енергетичної інфраструктури України. Це негативно вплинуло на забезпечення енергоресурсами компаній ГМК та їхню роботу.

У «Метінвесті» тоді заявили, що тривала відсутність постачання квадратної заготовки з боку «Каметсталі» також може призвести до зупинки виробництва на Promet Steel (Болгарія).

Через обмеження енергопостачання також вимушено зупинив роботу Побузький феронікелевий комбінат, зупинив виплавку сталі та виробництво прокату «АрселорМіттал Кривий Ріг», скоротила потужності Ferrexpo та інші компанії ГМК.

За даними Міненерго, металургійні підприємства України є найбільшими споживачами електроенергії після населення. За підсумками 2021 року на частку галузі припало 23% споживання електроенергії в країні. На решту промисловості припадає 18,6% споживання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні