Категорія
Новини
Дата

Суд відкрив справи про банкрутство ММК ім. Ілліча та «Азовсталі»

Господарський суд Запорізької області відкрив провадження у справах про банкрутство маріупольських заводів «Метінвесту» – ММК ім. Ілліча та меткомбінату «Азовсталь».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 20 грудня стало відомо про відкриття справи про банкрутство ПрАТ «Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча». Причинами названо захоплення та руйнування єдиного майнового комплексу в окупованому Маріуполі і, як наслідок, неплатоспроможність, неможливість виконання грошових зобовʼязань перед кредиторами, зокрема перед ПрАТ «Авдіївський коксохімічний завод».
  • Повідомлення про відкриття судом провадження у справі про банкрутство «Азовсталі» було оприлюднено 21 грудня.
  • Кредитори можуть подати заяви з вимогами до боржника протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення повідомлення.

Контекст

У жовтні 16 підприємств групи «Метінвест» Ріната Ахметова і Вадима Новинського подали позови до Європейського суду з прав людини проти Росії за шкоду, заподіяну Росією майну та власності групи в Маріуполі та на інших територіях України з 24 лютого. Зокрема, позови подали комбінати «Азовсталь» та ММК імені Ілліча

Група «Метінвест» стверджує, що РФ порушує її права відповідно до статті 1 Протоколу 1 до Європейської конвенції з прав людини, завдаючи значних збитків та руйнування її активам та позбавляючи групу контролю над її активами, а в багатьох випадках – фактично позбавляючи права власності на активи. 

Тому кожне підприємство групи, яке зазнало збитків унаслідок війни, подає позов проти Росії, щоб притягнути її до відповідальності за руйнування активів. «Метінвест» вимагає справедливої компенсації за шкоду, заподіяну російською агресією.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні