Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» відновив роботу після аварійної зупинки через російські обстріли. Не працює лише «Каметсталь»

Підприємства групи «Метінвест» відновили роботу після аварійної зупинки виробництва внаслідок масованого ракетного обстрілу 23 листопада, крім «Каметсталі». Про це йдеться в повідомленні групи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • «Метінвест», як і всі інші промислові підприємства, також постраждав після останньої російської атаки: вперше від початку повномасштабного воєнного вторгнення в Україну виробництво на українських підприємствах групи було зупинено в аварійному порядку через відсутність електропостачання. 
  • В компанії зазначили, що електропостачання частково відновлено і виробники використовують електроенергію з мережі в межах доступних квот, що можуть змінюватися щодня. 
  • Наразі всі підприємства «Метінвесту» в Україні, що постраждали через цю ситуацію, відновили роботу, за винятком «Каметсталі», зазначається в повідомленні. 
  • В «Метінвесті» заявили, що оцінка можливої шкоди для виробничих обʼєктів підприємства після зупинення та строків відновлення виробництва ще триває. Тривала відсутність постачання квадратної заготовки з боку «Каметсталі» також може призвести до призупинення виробництва на Promet Steel (Болгарія), наголосили в компанії.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З більш як 70 випущених ракет 51 було збито силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі та інших містах. 

Через обстріл було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. 

На Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені. Усе через зниження частоти в енергосистемі України.

Через масовані ракетні обстріли пошкоджено близько 50% усієї енергетичної інфраструктури України. Це негативно вплинуло на забезпечення енергоресурсами компаній ГМК та їх роботу.

Як пише GMK Center, через обмеження енергопостачання вимушено зупинив роботу Побузький феронікелевий комбінат, зупинив виплавку сталі та виробництво прокату «АрселорМіттал Кривий Ріг», скоротила потужності Ferrexpo та інші компанії ГМК.

За даними Міненерго, металургійні підприємства України є найбільшими споживачами електроенергії після населення. За підсумками 2021 року на частку галузі припало 23% споживання електроенергії в країні. На решту промисловості припадає 18,6% споживання.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні