Категорія
Новини
Дата

«Ми не розуміємо, що відбувається». Очільник «Київстару» прокоментував арешт активів у справі Фрідмана та партнерів

«Київстар» стурбований повідомленням СБУ про арешт корпоративних прав компанії, повідомив її президент Олександр Комаров на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ). За його словами, компанія не отримала жодного рішення суду і тепер змушена заспокоювати міжнародних інвесторів. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Комарова, цього тижня відбудеться стратегічна сесія в межах Veon, де компанія має презентувати свої трирічні плани, але після оприлюднення повідомлення СБУ про арешт корпоративних прав у 20 компаніях, серед яких був і «Київстар», президент фірми був змушений повернутися в Україну.
  • «Я вимушений був повернутися, тому що ми не розуміємо насправді, що відбувається. Ми досі не отримали жодних рішень суду. Тобто це про інвестиційний клімат, з мого погляду. Все, що ми маємо за тиждень – це два пресрелізи – один СБУ, інший – Генеральної прокуратури України. Це безпосередньо стосується одного з найбільших інвесторів України, яким я вважаю «Київстар», – висловився Комаров.
  • Він додав, що за останні три роки «Київстар» інвестував 15 млрд грн, з яких більше половини – з початку війни.
  • На думку Комарова, Україні потрібно обережніше поводитися із внутрішніми інвесторами, бо з ними радяться потенційні інвестори з інших країн.
  • «У мене було безліч дзвінків з міжнародними інвесторами у компанію Veon, і вони запитують у мене: «Що трапилось? Що це означає?»… Я їх десь заспокоював, десь пояснював, закликав допомогти нам у цій дуже складній ситуації», – повідомив президент «Київстару».

Контекст

Суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, повідомляє пресслужба СБУ. Був арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». В пресслужбі мобільного оператора заявили, що «підсанкційна особа жодним чином не впливає на діяльність компанії».

На початку вересня цього року слідчі СБУ повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі підозрюваний разом зі своїми бізнес-партнерами перебувають за межами України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні