Категорія
Новини
Дата

«Ми не розуміємо, що відбувається». Очільник «Київстару» прокоментував арешт активів у справі Фрідмана та партнерів

1 хв читання

«Київстар» стурбований повідомленням СБУ про арешт корпоративних прав компанії, повідомив її президент Олександр Комаров на Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ). За його словами, компанія не отримала жодного рішення суду і тепер змушена заспокоювати міжнародних інвесторів. 

Ключові факти

  • За словами Комарова, цього тижня відбудеться стратегічна сесія в межах Veon, де компанія має презентувати свої трирічні плани, але після оприлюднення повідомлення СБУ про арешт корпоративних прав у 20 компаніях, серед яких був і «Київстар», президент фірми був змушений повернутися в Україну.
  • «Я вимушений був повернутися, тому що ми не розуміємо насправді, що відбувається. Ми досі не отримали жодних рішень суду. Тобто це про інвестиційний клімат, з мого погляду. Все, що ми маємо за тиждень – це два пресрелізи – один СБУ, інший – Генеральної прокуратури України. Це безпосередньо стосується одного з найбільших інвесторів України, яким я вважаю «Київстар», – висловився Комаров.
  • Він додав, що за останні три роки «Київстар» інвестував 15 млрд грн, з яких більше половини – з початку війни.
  • На думку Комарова, Україні потрібно обережніше поводитися із внутрішніми інвесторами, бо з ними радяться потенційні інвестори з інших країн.
  • «У мене було безліч дзвінків з міжнародними інвесторами у компанію Veon, і вони запитують у мене: «Що трапилось? Що це означає?»… Я їх десь заспокоював, десь пояснював, закликав допомогти нам у цій дуже складній ситуації», – повідомив президент «Київстару».

Контекст

Суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову, повідомляє пресслужба СБУ. Був арештований останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». В пресслужбі мобільного оператора заявили, що «підсанкційна особа жодним чином не впливає на діяльність компанії».

На початку вересня цього року слідчі СБУ повідомили Фрідману про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України).

Наразі підозрюваний разом зі своїми бізнес-партнерами перебувають за межами України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні