Категорія
Новини
Дата

Microsoft купує пакет акцій Лондонської фондової біржі. Компанія оголосила про 10-річне партнерство з LSE

Корпорація Microsoft оголосила про придбання 4% акцій Лондонської фондової біржі (LSE) та початок 10-річного партнерства. Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії. За даними Reuters, у межах угоди LSE взяла договірне зобов’язання щодо мінімальних витрат на хмарні технології.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Партнерство передбачає використання даних та аналітики нового покоління, а також рішень для хмарних технологій. Планується створення нової інфраструктури даних для Лондонської біржі й рішень щодо аналітики та моделювання з використанням Microsoft Azure, штучного інтелекту й Microsoft Teams.
  • Гендиректор LSE Девід Швіммер назвав це партнерство стратегічним і важливим кроком до того, щоб стати провідним глобальним бізнесом у галузі інфраструктури фінансових ринків і даних.
  • Як зазначає Reuters, у межах угоди LSE взяла договірне зобов’язання щодо мінімальних витрат на хмарні технології Microsoft в обсязі $2,8 млрд протягом терміну партнерства.
  • У Microsoft зазначили, що основою партнерства стане цифрова трансформація технологічної інфраструктури LSE і платформ Refinitiv у Microsoft Cloud.
  • Microsoft купить акції LSE у консорціуму Blackstone / Thomson Reuters, повідомив оператор біржі. Thomson Reuters, яка володіє Reuters News, має міноритарний пакет акцій LSE після угоди з Refinitiv. Угоду планується закрити в першому кварталі 2023 року.

Контекст

Раніше регулятори висловили занепокоєння через надмірну залежність фінансових компаній від надто малої кількості хмарних провайдерів, зважаючи на можливі технічні збої, які це може спричинити в усьому секторі.

Європейський Союз нещодавно ухвалив закон, який запроваджує гарантії для хмарних провайдерів фінансових послуг, і Велика Британія збирається зробити те саме.

Минулого тижня Міноборони США уклало контракти на хмарні обчислення на суму $9 млрд з Google Alphabet Inc., Amazon Web Services Inc., Microsoft Corp. і Oracle Corp. У той час як адміністрація Дональда Трампа хотіла мати єдиного постачальника хмарних обчислень для Міноборони, адміністрація Джо Байдена скасувала це на користь розподілу проєкту між кількома компаніями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні