Категорія
Новини
Дата

Міноборони розробляє мобільний застосунок «Армія+» для військових

Команда IT-фахівців Міноборони розробляє мобільний застосунок «Армія+», у якому будуть доступні документи та послуги для військових. Про це повідомила пресслужба міністерства. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зокрема, військовослужбовці матимуть стандартизовані шаблони рапортів, які можна буде підписати і відправити в декілька кліків онлайн.
  • Окрім цього, у застосунку «Армія+» будуть: електронне посвідчення захисника, яке спрощує доступ до е-послуг та бойових систем; комплексна база знань щодо проходження служби; форми зворотного звʼязку; навчальні онлайн-курси для саморозвитку. 
  • «Армія+» розробляється Міноборони спільно з Мінцифрою. Запуск застосунку очікується влітку. 

Цитата

«Завдяки застосунку рапорти стануть автоматичними та зручними. Ми створюємо систему, яка чує кожного. Наше бачення – боєздатне військо завдяки взаємодовірі та інноваціям», – сказала заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

Контекст

Мінцифри працює над запровадженням електронного військового квитка. Новий порядок взяття на військовий облік Кабмін затвердив 30 грудня, він уже набув чинності. Відтепер ставати на військовий облік потрібно з 16 років, а не з 17, як це було раніше. Зробити це можна буде традиційно або через електронний кабінет. 

Головна мета нового порядку ведення військового обліку в Україні – цифровізувати процес і зібрати повну інформацію про наявні військові резерви. 

Облік вестиметься в повністю електронному форматі у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. На впровадження нового порядку держорганам і міністерствам дається шість місяців.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні