Категорія
Новини
Дата

Міноборони США знайшло ще $2 млрд на зброю для України через бухгалтерську помилку

1 хв читання

Міністерство оборони США виявило додаткові помилки в розрахунках боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправлених в Україну, на $2 млрд, що збільшило загальну суму неправильно оцінених матеріалів до $8,2 млрд. Про це пише Reuters з посиланням на звіт уряду США, опублікованому 25 липня.

США – найбільший донор для України з початку повномасштабного вторгнення. Вони надають різноманітну військову техніку, озброєння та фінансову підтримку.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Пентагон зіткнулося з проблемами при точному визначенні вартості оборонних товарів, відправлених в Україну, через нечіткі бухгалтерські визначення, йдеться в новому звіті Управління державної звітності.
  • У 2023 році Міноборони заявило, що співробітники використовували «відновну вартість» замість «амортизованої вартості» для підрахунку мільярдних обсягів матеріалів, відправлених в Україну. 
  • Помилка на $6,2 млрд відкрила шлях для відправки до Києва ще мільярдів доларів, зазначає агентство.
  • Пентагон повідомив, що з того часу було виявлено ще $2 млрд завищеної вартості. Як наслідок, в Україну може бути відправлено озброєння ще на $2 млрд.

Контекст

США надають значну військову допомогу Україні з початку російського вторгнення. 20 квітня Палата представників Конгресу США після шести місяців зволікань ухвалила фінансування допомоги Україні на $60,8 млрд. 23 квітня це рішення затвердив Сенат, а 24-го підписав президент Джо Байден.

Президент України Володимир Зеленський і президент США Джо Байден 13 червня на полях самміту G7 в Італії підписали двосторонню безпекову угоду (повний текст). Цим документом США беруть на себе довгострокові безпекові зобовʼязання, спрямовані на підтримку зусиль України для перемоги у війні та стримування можливої російської військової агресії в майбутньому.

США обіцяють підтримувати оборонну силу України, а також розвиток військових спроможностей завдяки наданню зброї, обладнання, проведенню тренувань та іншій допомозі у співпраці з партнерами. Ідеться про допомогу в таких сферах, як ППО, артилерія, бронетехніка, бойова авіація, морська безпека, кібербезпека та захист критичної інфраструктури.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд