Категорія
Новини
Дата

Байден підписав законопроєкт про допомогу Україні на майже $61 млрд

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про міжнародну допомогу, який передбачає виділення майже $61 млрд додаткової військової та економічної допомоги Україні, про це він повідомив на брифінгу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За його словами, у наступні кілька годин він передасть у відповідні органи документи, щоб ракетні системи, засоби ППО та інше озброєння були направлені в Україну.
  • «Це допоможе не тільки українській безпеці, а і європейській безпеці і нашій власній», – сказав Байден.
  • Він наголосив, що США, направляючи Україні озброєння, водночас інвестує у власну безпеку та промисловість, підтримує робочі місця.
  • Байден назвав цей день «хорошим для Америки, для Європи і для миру у світі».
  • Також документ передбачає виділення $26 млрд для Ізраїлю, $1 млрд на гуманітарну допомогу Газі та $8 млрд на протидію військової могутності Китаю.
  • Крім цього Байден підписав окремий законопроєкт, який забороняє TikTok у Сполучених Штатах, якщо його власник, китайська технологічна фірма ByteDance, продасть додаток.

Контекст

20 квітня Палата представників США ухвалила законопроєкт про військову допомогу Україні на майже $61 млрд. 22 квітня під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським Джо Байден запевнив президента України, що в разі схвалення пакета допомоги Сенатом він негайно підпише закон. Після підписання Байден пообіцяв швидко надати Україні «значущі нові безпекові пакети допомоги, щоб задовольнити термінові потреби України на полі бою та посилити протиповітряну оборону».

Сенат США також схвалив законопроєкт про міжнародну допомогу, який включає $60,84 млрд для України. Повідомлялося, що Байден готовий підписати документ 24 квітня, щоб швидше розпочати надсилання зброї Україні

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні