Категорія
Новини
Дата

Мінцифри придбало за криптовалюту амуніцію, харчі та медикаменти для армії

1 хв читання

Міністерство цифрової трансформації допомогло придбати необхідні речі для Збройних сил України за зібрані кошти криптофонду, повідомляє пресслужба міністерства.

Ключові факти

  • Криптоспільнота активно підтримує Україну та донатить на потреби армії. Наразі на зібрані за ініціативою Мінцифри гроші для ЗСУ встигли придбати: 5550 бронежилетів та 500 пластин для бронежилетів; 3125 тепловійзійної та нічної оптик; 3427 медичних засобів; 410 000 сухпайків; 500 касок; 60 рацій.
  • У майбутньому цей список буде зростати, обіцяють у Мінцифри. Також зібрані кошти Криптофондом буде витрачено на: інформаційну протидію російській пропаганді; світову комунікаційну кампанію про правдиві події в Україні; кіберзахист та відновлення цифрової інфраструктури; забезпечення додаткового захисту та міграції реєстрів; придбання технічного спеціального устаткування та обладнання.
  • Всі реквізити крипторахунків, на які можна переказувати кошти на допомогу армії, за посиланням.

Контекст

Наприкінці лютого в Україні запустили державний криптовалютний фонд, щоб збирати гроші на підтримку армії та населення під час війни.

За технічну сторону проєкту відповідає українська криптобіржа Kuna, а розпорядники коштів – Міністерство оборони та Міністерство цифрової трансформації.

Фонд прийємає пожертви у 25 віртуальних валютах, зокрема Bitcoin, Ethereum, Dogecoin та TrueUSD.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні