Категорія
Новини
Дата

Мінцифри придбало за криптовалюту амуніцію, харчі та медикаменти для армії

Міністерство цифрової трансформації допомогло придбати необхідні речі для Збройних сил України за зібрані кошти криптофонду, повідомляє пресслужба міністерства.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • Криптоспільнота активно підтримує Україну та донатить на потреби армії. Наразі на зібрані за ініціативою Мінцифри гроші для ЗСУ встигли придбати: 5550 бронежилетів та 500 пластин для бронежилетів; 3125 тепловійзійної та нічної оптик; 3427 медичних засобів; 410 000 сухпайків; 500 касок; 60 рацій.
  • У майбутньому цей список буде зростати, обіцяють у Мінцифри. Також зібрані кошти Криптофондом буде витрачено на: інформаційну протидію російській пропаганді; світову комунікаційну кампанію про правдиві події в Україні; кіберзахист та відновлення цифрової інфраструктури; забезпечення додаткового захисту та міграції реєстрів; придбання технічного спеціального устаткування та обладнання.
  • Всі реквізити крипторахунків, на які можна переказувати кошти на допомогу армії, за посиланням.

Контекст

Наприкінці лютого в Україні запустили державний криптовалютний фонд, щоб збирати гроші на підтримку армії та населення під час війни.

За технічну сторону проєкту відповідає українська криптобіржа Kuna, а розпорядники коштів – Міністерство оборони та Міністерство цифрової трансформації.

Фонд прийємає пожертви у 25 віртуальних валютах, зокрема Bitcoin, Ethereum, Dogecoin та TrueUSD.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні