Категорія
Новини
Дата

Митниця запустила онлайн-сервіс для декларування експрес-відправлень та сплати мита

Державна митна служба представила можливість самостійного декларування експрес-відправлень громадянами зі смартфону, йдеться у повідомленні пресслужби. Зокрема, можна у кілька кліків самостійно задекларувати відправлення вартістю до €10 000 та сплатити митні платежі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

Для спрощення процесу реалізовано низку сервісних функцій:

  •  переважна більшість граф декларації заповнюється автоматично;
  •  автоматично здійснюється машинний переклад назв товарів та іншої інформації на українську мову;
  • можливість у багатьох випадках підбору коду товару за УКТ ЗЕД;
  •  розрахунок податків відбувається в автоматичному режимі;
  •  передбачено автозаповнення тих реквізитів, яких бракує в попередній інформації — в тому випадку, якщо громадянин раніше вже користувався цим сервісом.

Декларацію необхідно підписати за допомогою КЕП або Дія.Підпис.

  • Якщо вартість товарів перевищує €150 і вони підлягають оподаткуванню, генерується QR-код. Клікнувши на цей QR-код або навівши на нього камеру мобільного телефону, можна сплатити нараховані митні платежі зі свого банківського застосунку.
  •  Також залишаються альтернативні способи оформлення, такі як декларування експрес-перевізником або через митного брокера та особисте (або іншою особою за дорученням) подання паперової декларації в підрозділ митного оформлення.

Контекст

У січні митна служба розпочала пілотний проєкт щодо здійснення пост-митного контролю. Відомство перевірятиме інформацію, зазначену в митній декларації, та поданих документах.

Такий контроль не проводиться щодо всіх митних оформлень. Він здійснюватиметься за результатами застосування системи управління ризиками.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні