Пенні Пріцкер /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Митниця, БЕБ, Рахункова палата. Спецпредставниця США Пріцкер озвучила головні антикорупційні завдання для влади

Пенні Пріцкер Фото Getty Images

Україні постійно потрібно інвестувати в боротьбу з корупцією – уряд і громадяни мають контролювати один одного. Про це сказала спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер в інтерв’ю «Суспільному».

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Для того щоб Україна була цікавою для інвесторів, потрібно постійно інвестувати в боротьбу з корупцією, зазначила Пріцкер.
  • «Наприклад, питання митниці. В цій сфері має бути більше цифровізації, щоб було менше можливостей для корупції. Також потрібне надійне керівництво Рахунковій палаті. Бюро економічної безпеки має бути укомплектовано належним чином», – наголосила вона.
  • За словами Пріцкер, потрібно боротися з «сірим» ринком, бо через нього країна втрачає доходи в бюджет. «Це бентежить й іноземний бізнес, якщо говорити про плани партнерства», – зазначила спецпредставниця США.
  • За її словами, і уряд, і громадяни повинні контролювати одне одного для досягнення необхідних для цього стандартів.

Контекст

15 вересня 2023 року колишня міністерка торгівлі США Пенні Пріцкер була призначена на посаду спеціального представника з питань економічного відновлення України. 16 жовтня вона вже відвідувала Україну.

Пенні Пріцкер має глибокі родинні зв’язки з Україною. У жовтні 2015 року на той час міністр торгівлі США Пріцкер відвідала Україну, зокрема село Великі Пріцьки Київської області, звідки її предки наприкінці ХІХ століття поїхали до США. За даними Forbes, сім’я Пріцкер володіє Hyatt Hotels Corp. і є однією з найбагатших у світі зі статками у $31 млрд.

Під час свого візиту до Києва 12 січня Пріцкер заявила, що хоче «запевнити український народ та український уряд у тому, що позиція США щодо України не змінилася». 

«Адміністрація Байдена, як і раніше, підтримує Україну. Україна, як і раніше, користується підтримкою двопартійного Конгресу, й адміністрація Байдена старанно працює над ухваленням законопроєкту про додаткову допомогу», – сказала вона.

Також Пріцкер повідомила, що американський приватний сектор зацікавлений у роботі з Україною. Вона наголосила, що для того щоб Україна завершила своє відновлення, країні потрібні інвестиції приватного сектору. «А це означає, що Україна має рішуче викорінити корупцію», – наголосила вона.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні