Категорія
Новини
Дата

МХП Косюка отримає €24 млн кредиту від ЄБРР на посівну

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) видасть агрохолдингу МХП кредит у розмірі €24 млн. Про це з посиланням на рішення банку пише «Інтерфакс-Україна».

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • «Проєкт містить фінансування потреб МХП в оборотному капіталі для рослинництва. Основна мета проєкту – забезпечити достатнє фінансування для успішного посівного сезону», – наголошується в інформації на сайті банку.
  • Кредит підтримується технічною допомогою програми підтримки підготовки проєктів для агробізнесу в Україні для покриття витрат на юридичну експертизу, що фінансується Фондом технічного співробітництва Японії та ЄБРР.
  • Також він надає покриття ризику збитків зі Спеціального фонду акціонерів (SSF) або іншого донорського фінансування.

Контекст

МХП відновив виробництво курятини приблизно до 85% від довоєнних потужностей, повідомляється у фінансовому звіті компанії за 2021 рік. В агрохолдингу сподіваються, що в другому півріччі вони зберуть врожай зернових з 90% земельного банку. Станом на 5 травня в компанії тимчасово окуповані 2000 га в Сумській області з 370 000 га. Компанія розпочала весняну посівну та планує засіяти 340 000 га земельного банку.

Через війну МХП вимушено зупинив роботу мʼясопереробного заводу «Український бекон». Тут вироблялась продукція бренду «Бащинський». Зараз МХП працює над введенням подібних виробничих майданчиків на своїх потужностях або на орендованих приміщеннях інших українських мʼясопереробників.

Через війну рада директорів МХП вирішила не виплачувати фінальні дивіденди. Це допоможе компанії зберегти ліквідність та підтримувати поточну діяльність.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні