Категорія
Новини
Дата

15 000 протягом року. monobank запускає власні платіжні POS-термінали

1 хв читання

monobank запускає послугу прийому платежів через власні термінали з модулем 4G, повідомив співзасновник monobank Михайло Рогальський на своїй сторінці у TikTok. За рік команда monobank планує запустити 15 000 терміналів, уточнив Рогальський у коментарі Forbes Ukraine.

📲 Forbes Ukraine у WhatsApp. Підписуйтесь й читайте головне про бізнес та економіку

Ключові факти

  • «У терміналі є свій акумулятор та модуль 4G, тому навіть якщо у магазині немає світла та інтернету, він працюватиме», – йдеться у повідомленні співзасновника.
  • Підключення терміналу триває 30 хв, а відправити його зможуть на будь-яке відділення «Нової пошти» або курʼєром. 
  • У терміналах від monobank доступна вбудована гра «Тетріс». 
  • За рік український необанк планує встановити близько 15 000 терміналів, розповів у коментарі Forbes Рогальський. «Це стало б логічним продовженням наших продуктів для торгових підприємств і тих, кому не зручно користуватись QR-терміналом».  
  • Тарифи: 500 грн – оренда терміналу, 1,3% – плата за транзакцію. 

Контекст

Засновники monobank прогнозували цьогоріч зростання чистого прибутку у 2,7 раза, до еквівалента приблизно $240 млн. На 4 жовтня кількість клієнтів банку перевищує 8,8 млн, свідчать дані дашборду mono. 

monobank потрапив до рейтингу 250 найкращих фінтех-компаній світу від CNBC у червні. Банк став єдиною фінтех-компанією з України у цьому списку.

Станом на червень mono обслуговував близько 250 000 ФОП. Влітку monobank оголосив про плани запустити окремий продукт для підприємців.

Бізнесовий mono концентруватиметься на транзакціях та не робитиме фокус на кредитуванні компаній, розповідав співзасновник monobank Олег Гороховський.

У 2021 році необанк придбав сервіс Expirenza, щоб заробляти на комісії з еквайрингу. Це платформа, що дає змогу ресторанам вводити оплату, перегляд меню та систему відгуків за QR-кодом. Станом на грудень 2023-го до сервісу було підключено 1373 ресторани, у середньому через нього проходило оплат на близько 600 млн грн на місяць, розповідав Forbes Гороховський

За даними НБУ на перше серпня, всього в Україні працювало на той момент майже 483 000 платіжних POS-терміналів. Лідери за кількістю – ПриватБанк (309 456 штук), Ощадбанк (78 766) та Райффайзен (34 644).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд